Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abu Dabio valstybinis fondas investuoja į „Luminor“ – prašė Lietuvos banko leidimo

Abu Dabio valstybinis fondas, uždirbantis iš naftos gavybos, yra „Luminor“ banko įsigijimo partneris. Jau anksčiau skelbta, kad banką perka AV privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė „Blackstone“.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos bankas skelbia gavęs prašymus leisti netiesiogiai įsigyti valdymo įmonės „Luminor investicijų valdymas“ ir vartojimo kredito davėjo „Luminor Lizingas“ UAB kvalifikuotąją įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių dalis.

Priežiūros tarnyba neprieštaravo, kad JAV privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė Blackstone ir Abu Dabio investavimo institucija (ADIA), veikdamos kartu per Braavos Bidco Limited, netiesiogiai įsigytų valdymo įmonės Luminor investicijų valdymas UAB 60,1 proc. įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių iš pasikeitusio netiesioginio akcininko Luminor Holding AS, kurio netiesioginiam 100 proc. valdymo įmonės Luminor investicijų valdymas UAB akcijų įsigijimui Priežiūros tarnyba taip pat neprieštaravo. Į

Įvykus šiems sandoriams, Nordea Baltic ir DNB Baltic Invest taip pat netiesiogiai įsigytų po 19,95 proc. šios valdymo įmonės įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių.

Taip pat pritarta tam, kad Blackstone ir ADIA, veikdamos kartu per Braavos Bidco Limited, netiesiogiai įsigytų vartojimo kredito davėjo Luminor Lizingas UAB įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių dalį, viršijančią 20 proc., iš naujojo akcininko Luminor Holding AS, kuriam taip pat leista netiesiogiai įsigyti 100 proc. vartojimo kredito davėjo įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius