Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achemos“ grupės akcininkas Kaliningrade statys konkurentą „Achemai“

​​​​​​​Buvęs „Achemos grupės“ prezidentas ir dabartinis akcininkas Arūnas Laurinaitis Kaliningrade, prie pat Lietuvos sienos, investuos į naują mineralinių trąšų gamyklą. Apie tai skelbiama Kaliningrado srities vyriausybės interneto svetainėje. A.Laurinaitis iš „Achemos“ grupės prieš 5 metus pasitraukė po konfliktų su pagrindine akcininke Lyda Lubiene.
Arūnas Laurinaitis
Arūnas Laurinaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kompanija „Neman Azot“ gamyklą statys Nemane, prie pat Lietuvos sienos. Vasario 20 dieną Maskvoje pasirašyta sutartis dėl 47 mlrd. rublių (670 mln. eurų) investicijos, o ją pasirašė Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas ir „Neman Azot“ direktorių tarybos vadovas A.Laurinaitis.

gov39.ru nuotr. /A.Laurinaitis pasirašė investicijų sutartį
gov39.ru nuotr. /A.Laurinaitis pasirašė investicijų sutartį

Naujojoje gamykloje bus įdarbinta ne mažiau kaip 200 žmonių.

Apie tai pirmieji parašė vz.lt

Tikėtina, kad Lietuvos pasienyje atsiras rimtas konkurentas „Achemai“, nes gamykla naudos gerokai pigesnes vietines dujas.

„Mes džiaugiamės, kad projektas, dėl kurio pradėjome diskutuoti prieš metus, yra tęsiamas ir bus realizuotas“, – cituojamas A.Laurinaitis, kuris gyrė vietos valdžios palaikymą ir sukurtas sąlygas.

Gamykloje taip pat bus perdirbamos dujos. Pranešime teigiama, kad gamykla tieks produkciją vietos žemės ūkiui, taip pat sakoma, kad trąšos bus eksportuojamos jūra ir geležinkeliu.

Srities gubernatorius A.Alichanovas pažymėjo, kad sritis suinteresuota investicijų pritraukimu. Gamykla iškils Kaliningrado laisvojoje ekonominėje zonoje.

Primename, kad A.Laurinaitis yra „Achemos grupės“ akcininkas. Jis koncernui vadovavo nuo pagrindinio jo akcininko Bronislovo Lubio mirties 2011 metų spalį iki 2013 metų. Iki tol jis buvo ilgametis grupės viceprezidentas. A.Laurinaičio vadovavimo metu su „Gazprom“ buvo susitarta dėl pigesnių dujų Jonavos „Achemai“.

Teigta, kad A.Laurinaitis iš koncerno vadovo posto pasitraukė po konfliktų su pagrindine akcininke L.Lubiene. Grupę kelis metus kamavo akcininkų ginčai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius