Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Achemos grupės“ pajamos pernai augo dukart, pelnas mažėjo 11 proc.

Vienos didžiausių šalyje verslo grupių „Achemos grupė“ konsoliduotos pajamos pernai siekė 2,38 mlrd. eurų – dukart daugiau nei 2021 metais, o pelnas prieš mokesčius sumažėjo 11 proc. iki 89 mln. eurų, ketvirtadienį pranešė grupė.
Koncernas „Achemos grupė“
Koncernas „Achemos grupė“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Grupės rezultatams didžiausios įtakos turėjo pernai visus metus išsilaikiusios aukštos gamtinių dujų kainos, lėmusios didžiausios koncerno bendrovės – Jonavos azotinių trąšų gamyklos „Achema“ – veiklos rezultatus.

Dėl pabrangusių dujų išaugusios trąšų kainos mažino paklausą, o bendrovė metų pabaigoje gamino produkciją minimaliomis apimtimis.

Tuo metu grupės Klaipėdos uoste krovos bendrovių rezultatus lėmė 21 proc. kritusios uosto krovos apimtys.

Pernai „Achemos grupė“ į veiklos plėtrą ir palaikymą investavo 33,6 mln. eurų: daugiausia jų skirta į trąšų įmonių įrengimų modernizavimą, agroverslo ir krovos įmonių plėtros projektus. Tuo metu energetikos įmonės ir toliau investavo į atsinaujinančią energetiką ir pažangias technologijas.

Pernai į valstybės biudžetą „Achemos grupė“ sumokėjo daugiau nei 244 mln. eurų, taip pat 19,6 mln. eurų pervedė už suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo išlaikymą, viešuosius interesus atitinkančias paslaugas (VIAP) ir apyvartinius taršos leidimus (ATL).

„Achemos grupė“ jungia apie 40 trąšų gamybos, agroverslo, krovos, logistikos, energetikos ir prekybos bendrovių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Švedijoje, Čekijoje ir Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius