Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Actas“ 2013-aisiais planuoja apyvartą didinti dešimtadaliu, iki 6,6 mln. litų

Vienintelė šalyje natūralaus acto gamintoja įmonė „Actas“, užimanti apie 80 proc. vidaus rinkos, šiemet pardavimo pajamas padidino maždaug penktadaliu, iki 6 mln. litų, ir 2013-aisiais planuoja apyvartą padidinti dar maždaug dešimtadaliu, iki 6,6 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Pelnas Actas

Bendrovės vadovas Aloyzas Ubis sako, kad kaip ir visai pramonei, „Acto“ įmonei šie metai buvo neprasti – vien eksportas nuo 10 pro. pernai per šiuos metus paaugo iki 20 proc. metinės apyvartos. „Ir pelnas bus rekordinis“, – žada jis, bet ateinančiais metais didesnių pokyčių neplanuoja, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

Aktyviai dirbama ir Latvijoje bei Estijoje, o štai eksportas į Lenkiją nesimezga – kaimynai nelabai nori įsileisti į savo rinką, o norint parduoti Lenkijoje, reikėtų šioje šalyje ir gaminti.

Pasak „Actas“ vadovo, viltis patekti į Skandinavijos rinką „Actui“ teko vėl atidėti: „Maisto pramonės atstovai žino, kaip ilgai tenka įtikinėti tenykščius partnerius, kad jie be pertrūkių ir už priimtina kainą gali gauti aukštos kokybės produkciją. Tačiau jei skandinavai įsileidžia, tai reiškia gerus pardavimus ir solidžią pelno maržą“.

„Acte“ dirba apie 50 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius