Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrokoncerną“ slegia milijoninė skola sankcijų sąraše esančiam verslui

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdoma kompanija „Agrokoncernas“ turi milijoninę skolą sankcijų sąrašuose figūruojančiam trąšų tiekėjui. „Agrokoncerno“ vadovybė akcentuoja, kad skola susidarė dar iki Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios.
Agrokoncerno būstinė
Agrokoncerno būstinė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Agrokoncernas“ dar pirmosiomis karo dienomis pranešė nutraukiantis verslo santykius su Rusija. Vis dėlto dalis ryšių išliko nemenkos skolos pavidalu. Neseniai Registrų centrui pateiktuose finansinės atskaitomybės dokumentuose R.Karbauskio verslas nurodo, kad yra skolingas daugiau nei 6 mln. eurų „tiekėjui, kuriam 2022 metais buvo pritaikytos tarptautinės sankcijos“.

Susisiekus su „Agrokoncerno“ direktoriumi Edgaru Šakiu, jis patvirtino, kad tokia skola yra, ir patikino, kad ji susidarė dar iki karo.

„Iki karo turėjom įsiskolinimą. (...) Turėjom kreditavimą keletui mėnesių. Prasidėjo karas, pasakėm „stop, mes su jumis nedirbam“, ir taip pasiliko viskas. Atėjo laikas mokėti – sankcijos. Ir nebemokam“, – „Sienai“ teigė E.Šakys.

Pašnekovas patikino, kad kroviniai, už kuriuos liko nesumokėta, „Agrokoncernui“ pristatyti dar iki Rusijos invazijos. „Taip. Yra tikrinta – ir FNTT tikrino, ir visi kiti. Čia jokio kriminalo nėra“, – sakė E.Šakys.

Paprašytas patikslinti, kokiam Rusijos tiekėjui „Agrokoncernas“ liko skolingas, pašnekovas teigė nesąs tikras, ar gali atskleisti tokią informaciją. „Nežinau, ar turiu teisę, nes šiaip sutartys yra konfidencialios. Turėčiau tartis su juristais – ar galima šnekėti, ar negalima“, – sakė „Agrokoncerno“ vadovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Šakys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Šakys

E.Šakys tik patvirtino, kad minėtas tiekėjas – ne koncernas „PhosAgro“, apie kurio prekybą su „Agrokoncernu“ informacija į viešumą pateko prieš keletą metų. Paklaustas, kokia dabar yra situacija su milijonine skola, pašnekovas teigė, jog šiuo metu „Agrokoncernas“ su neįvardintu tiekėju atsiskaityti negali.

„Mes ir laukiam, kol kažkas pasikeis, gausim leidimus. Kreipėmės į FNTT išaiškinimo, gavom labai „apvalius“ atsakymus ir nevedam [pinigų], laukiam, kol bus nustatyta taip, kaip turi būti“, – sakė E.Šakys.

Anot jo, „Agrokoncernas“ ir toliau nepalaiko jokių santykių su Rusijos tiekėjais ir laikosi pozicijos, kad „negalima dirbti su tais, kurie kariauja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius