Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Agrokoncernas“ prašo prezidentės ir premjero įvertinti L.Linkevičiaus veiksmus

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ prašo prezidentės ir premjero įvertinti užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus veiksmus, kai šis inicijavo kreipimąsi į prokurorus dėl galimų koncerno ryšių su Rusijos oligarchu Arkadijumi Rotenbergu.
Edgaras Šakys
Edgaras Šakys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Koncerno teigimu, tokie Užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovo sprendimai yra politizuoti ir kenkiantys įmonės reputacijai.

„Agrokoncernas“, nesulaukęs paaiškinimų dėl Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus poelgio įmonės atžvilgiu, nepraranda vilties sužinoti pagrindinių šalies institucijų poziciją, ar valstybės pareigūnas turi teisę selektyviai išskirti vieną privačią bendrovę ir dėl tos bendrovės kreiptis į teisėsaugos instituciją bei šią informaciją skelbti viešai, kai yra žinoma, kad analogiška veikla užsiima ir kitos bendrovės“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame koncerno vadovo Edgaro Šakio pranešime.

„Agrokoncernas“ iš tarpininko Dubajuje perka Rusijos bendrovės „Minudobreniya“ trąšas. Daugiau kaip 80 proc. šios įmonės akcijų priklauso A.Rotenbergui – jam dėl artimų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu nuo 2014 metų taikomos tarptautinės sankcijos, tačiau pačios „Minudobreniya“ įmonių, kurioms taikomos sankcijos, sąraše nėra.

LRT Tyrimų skyrius yra gavęs Europos Komisijos išaiškinimą, kad automatiškai sankcijos taikomos ir toms bendrovėms, kuriose daugiau kaip pusė akcijų priklauso asmenims iš „juodojo sąrašo“. Anot LRT kalbintų teisininkų, tai reiškia, kad sankcijos gali būti taikomos ir „Minudobreniya“.

Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius anksčiau BNS sakė, kad į prokurorus kreiptasi, kad būtų atliktas tyrimas ir išaiškinta, ar pažeidžiamos ES ekonominės ir kitokios sankcijos tada, kai Lietuvos įmonė bendradarbiauja su Rusijos bendrove, kuri į tokį sąrašą nepatenka, tačiau jos savininkui tokios sankcijos taikomos.

„Agrokoncernas“ teigia, kad Lietuvos ir Europos Sąjungos rinkoje veikia bent kelios dešimtys bendrovių, kurios pirko minimoje gamykloje pagamintas trąšas, taip pat sako, kad jokia valstybės institucija į bendrovę nesikreipė su prašymu pateikti kokius nors duomenis ar paaiškinimus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Linas Linkevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Linas Linkevičius

Be to, koncerno vadovas sako pasigedęs teisinių motyvų, kuriais grindžiamas URM kreipimasis į Generalinę prokuratūrą.

„Tokie Užsienio reikalų ministro pareiškimai stebina ir patvirtina „Agrokoncerno“ nuogąstavimus, kad politikai, naudodamiesi valstybės institucijoms suteiktais įgalinimais, sąmoningai kenkia „Agrokoncerno“ reputacijai ir veiklai“, – rašoma įmonės pranešime.

URM yra rekomendavusi Lietuvos įmonėms susilaikyti nuo verslo ryšių palaikymo su įmonėmis, kurių savininkai yra juoduosiuose sąrašuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius