-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrowill Group“ pieno ūkiai pardavė beveik ketvirtadaliu daugiau pieno

Vienos didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio bendrovės „Agrowill Group“ pieno ūkiai per pirmąjį šių metų pusmetį pardavė 9683,9 tonos pieno, t. y. beveik 24 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tyrimai parodė, kad visų „Agrowill Group“ bendrovių parduodamas pienas buvo aukštos kokybės, teigiama pranešime spaudai.
Pienas
Pienas / 123rf nuotr.

„Šis rezultatas iš tiesų yra išskirtinis, nes šalyje superkamo pieno mažėja. Per sausio – gegužės mėn. visoje Lietuvoje buvo supirkta 480 tūkst. tonų natūralaus pieno, t. y. 2,8 proc. mažiau negu per tą patį laikotarpį pernai, o mūsų pieno ūkio rezultato augimas yra išties didelis“, – teigia „Agrowill Group“ gyvulininkystės vadovas dr. Sigitas Japertas.

Viena priežasčių, lėmusių tokį spartų augimą, yra pieninių galvijų bandos didinimas. 2012 metų pirmąjį pusmetį Grupėje buvo 2365 melžiamos karvės, o tuo pačiu laikotarpiu šiais metais melžta 20 proc. daugiau karvių – 2846.
Pieninių karvių banda didėjo dėl į bandą įvedamų „Agrowill Group“ ūkiuose užaugintų telyčių, taip pat perkamų iš Lietuvos ūkininkų ir žemės ūkio bendrovių. Šiuo metu jau sutartas visos pieninių karvių bandos pirkimas iš vienos šią veiklą nutraukiančios žemės ūkio bendrovės. Planuojama, kad šių metų pabaigoje Grupės bandą sudarys 3100 melžiamų karvių.

Dr. S. Japerto teigimu, gerus pieno ūkio rezultatus lemia ne tik bandos dydis, bet ir produktyvumas. Nors „Agrowill Group“ banda padidėjo 20 proc., primilžis didėjo 24 proc.

„Siekiant aukšto pieno ūkio produktyvumo svarbu atsižvelgti į ūkiuose veisiamų pieninių karvių genetinį potencialą, ūkiuose auginamas pašarines kultūras, taikomą pašarų gamybos praktiką bei karvių mitybą, laikymo ir melžimo sąlygas bei visus procesus, susijusius su pieno gamyba ir karvių sveikata, įskaitant ir personalą, kuris dirba su galvijais ir pašarais. Grupės bendrovės tam skiria ypatingą dėmesį ir tai matosi rezultatuose“, – pastebi Grupės gyvulininkystės vadovas.

Vidutinis karvių produktyvumas 2011–2012 metais buvo 6,7 tonos pieno iš karvės. Jau keturių Grupės pieno ūkių vidutinis produktyvumas yra didesnis nei 7 tonos pieno iš karvės. Lietuvos vidurkis – apie 6,4 tonos pieno iš karvės.
„Agrowill Group“ praėjusiais metais gavo 86,7 mln. litų pajamų. Pieno ūkis prie šio rezultato prisidėjo 18,2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius