-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Baltic“ planuoja strateginį investuotoją susirasti per metus

Strateginį investuotoją Latvijos skrydžių bendrovei „Air Baltic“ planuojama rasti per artimiausius metus – iki 2017-ųjų pabaigos, pareiškė jos vadovas Martinas Gaussas.
„Airbaltic“ lėktuvas
„Airbaltic“ lėktuvas / Airbaltic.com nuotr.

Tikimasi, jog juo taps didelis oro vežėjas arba lėktuvų gamintojas. Kaip vienas pretendentų įvardijamas Kanados „Bombardier“, iš kurio „Air Baltic“ yra užsakiusi 20 naujų lėktuvų CS300.

Pasak M.Gausso, šiemet jo vadovaujamos bendrovės pelnas pranoks lūkesčius. Tikėtino pelno jis neįvardijo.

Penktadalį „Air Baltic“ akcijų iš Latvijos vyriausybės šiemet vasarį įsigijęs Vokietijos verslininkas Ralfas Dieteris Montagas-Girmesas investavo 52 mln. Eur. Pasirašyta sutartis numato, valstybė, kuri kontroliuos apie 80 proc. jos akcijų, į skrydžių bendrovę investuos dar 80 mln. Eur.

Latvijos oro vežėja pernai vasarą pristatė naują verslo planą „Horizon 2021“, kuris numato gerokai pagerinti oro susisiekimą Baltijos regione. Pagal šį planą per penkerius metus „Air Baltic“ užtikrins tiesioginius skrydžius 11 maršrutų iš Vilniaus ir tiek pat – iš Talino. Taip pat bus plečiama skrydžių iš Rygos geografija.

„Air Baltic“ planuoja iki 2021 metų lėktuvų parką padidinti iki 34-ių orlaivių, o per metus pervežamų keleivių skaičių – trečdaliu iki 4 mln. žmonių.

Praėjusį mėnesį „Air Baltic“ paskelbė planuojanti per artimiausius penkerius metus įdarbinti apie tūkstantį naujų darbuotojų.

„Air Baltic“ iš Rygos skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „Air Baltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų. Taip pat bendrovė siūlo tiesioginius skrydžius iš Talino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius