-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air France“ iki 2022 metų pabaigos atleis 1,5 tūkst. darbuotojų

„Air France“ iki 2022 metų pabaigos panaikins 1,5 tūkst. darbo vietų, daugiausia antžeminio aptarnavimo skyriuje, naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį pareiškė šaltiniai profsąjungose, nors pati Prancūzijos oro bendrovė tvirtina, jog derybos su darbuotojų atstovais dar nebaigtos.
„Air France“ lėktuvas
„Air France“ lėktuvas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Profsąjungos pareiškė, kad oro vežėja joms pranešė, jog priverstinių atleidimų bus vengiama ir darbo vietos bus naikinamos darbuotojams išeinant iš darbo įprasta tvarka.

Bendrovės svetainėje nurodoma, kad ji 2018 metais turėjo beveik 45 tūkst. darbuotojų – 29 tūkst. antžeminio aptarnavimo darbuotojų, 11,8 tūkst. skrydžių palydovų ir 3,8 tūkst. pilotų.

Pagal dokumentus, kuriuos bendrovė pateikė per derybas ir su kuriais susipažino AFP, darbuotojų skaičius, 2019 metų pabaigoje sudaręs 41,23 tūkst., iki 2022 metų pabaigos sumažės iki 39,72 tūkst., taigi iš viso 1,51 tūkstančio.

„Air France“ naujienų agentūrai AFP pareiškė, jog šių skaičių nepatvirtins, nes „diskusijos su profsąjungomis vis dar tęsiamos“.

Kiek anksčiau ketvirtadienį „Air France“ pareiškė, jog imasi išlaidų mažinimo priemonių, įskaitant dalinį naujų darbuotojų samdymo įšaldymą, kad galėtų kompensuoti koronaviruso protrūkio poveikį kelionių sektoriui.

Koronaviruso COVID-19 poveikis oro bendrovių keleivių srautui „nuo praėjusios savaitės gerokai padidėjo: atšaukiami skrydžiai ne tik į Kiniją ir Aziją, bet ir į paskirties vietas visame mūsų tinkle“, pažymėjo „Air France“ finansų direktorius Stevenas Zaatas laiške vadovaujantiems darbuotojams, su kuriuo pavyko susipažinti AFP.

„Air France“, jos partnerė KLM ir kitos oro bendrovės laikinai sustabdė didžiąją dalį ar net visus skrydžius į Kiniją – koronaviruso, kuris jau pareikalavo daugiau nei 2,7 tūkst. žmonių gyvybių ir kuriuo užsikrėtė per 80 tūkst. žmonių – epicentrą.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) praėjusią savaitę pareiškė, jog Azijos ir Ramiojo vandenyno regione veikiančios oro bendrovės dėl koronaviruso krizės šiemet, apytikriais vertinimais, neteks iš viso 27,8 mlrd. JAV dolerių pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius