Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Air France“ profsąjungos nenori, kad bendrovei vadovautų kanadietis

Prancūzijos avialinijų „Air France“ darbuotojus atstovaujančios profsąjungos ketvirtadienį paragino įmonę į generalinio direktoriaus postą paskirti prancūzą, o ne kanadietį Beną Smithą, kuris žiniasklaidoje yra siejamas su „Air France“ vadovo kėde.
„Air France“ Kenijoje
„Air France“ Kenijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Devynios iš dešimties „Air France“ darbuotojus atstovaujančių profsąjungų išleido bendrą pranešimą, pasisakantį prieš B.Smitho paskyrimą. Pranešime profsąjungos piktinosi, kad „nuo 1933 metų prancūziška „Air France“ gali patekti į vadovo užsieniečio, kurio kandidatūrą palaiko konkurentas, rankas“.

Manoma, kad omenyje profsąjungos turi amerikiečių avialinijas „Delta Airlines“, kurioms priklauso 8,8 proc. „Air France-KLM“ grupės akcijų. Minėtoji avialinijų grupė buvo sukurta 2004 metais sujungus „Air France“ ir olandų KLM.

Profsąjungų pranešime taip pat pabrėžiama, kad naujajam įmonės generaliniam direktoriui reikia „gilių žinių... apie Prancūzijos socialinį modelį“.

„Air France-KLM“ naujo generalinio direktoriaus ieško nuo gegužės, kai darbuotojų streikų metu pasitraukė prancūzas Jeanas-Marcas Janaillacas.

Savo ruožtu B.Smithas yra „Air Canada“ administracijos direktorius, kuris vadovavo deryboms su pilotais ir skrydžių palydovais prieš įkuriant antrinę pigių skrydžių įmonę „Air Canada Rouge“.

Tokia patirtis gali pasirodyti labai reikalinga „Air France-KLM“, nes bendrovė šiemet skaudžiai nukentėjo nuo brangių ir skrydžių tvarkaraščius sujaukusių streikų.

Apie B.Smitho kandidatūros svarstymą paskelbė kairiųjų pažiūrų leidinys „Liberation“.

Šį mėnesį „Air France-KLM“ skaičiavo, kad 15 streiko dienų nuo vasario iki birželio įmonei kainavo 335 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius