Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Lituanica“ skrydžių žemėlapį papildė naujomis kryptimis: lėktuvai kils į Geterborgą, Bilundą ir Malmę

Lietuvos gyventojų ir verslo atstovų žvilgsniams krypstant Skandinavijos kraštų link, oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ imasi užpildyti susisiekimo su Vakarų Danijos ir Pietų Švedijos regionu spragą. Vasarą kompanija savo skrydžių žemėlapį papildė trimis naujomis kryptimis: sekmadienį pirmą kartą pakilo lėktuvas į Geterborgą, o pirmadienį vyks pirmasis skrydis į Bilundą, antradienį – į Malmę.
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną
„Air Lituanica“ lėktuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
„Mūsų visuomenėje dažni pasisakymai „skandinaviškas stilius“, „skandinaviška verslo kultūra“ ir pan., kurie byloja apie labai gerą skonį, etiką ir sąžiningumą. Skandinavai yra didžiausi investuotojai į mūsų šalį, tad nenuostabu, kad mes iš jų semiamės patirties ir sekame gerais jų pavyzdžiais. Siekiant, kad bendradarbiavimas su šiomis šalimis būtų plėtojamas teisingai, kryptingai ir perspektyviai, labai svarbu užtikrinti gerą susisiekimą tarp valstybių“, – sako Lietuvos Ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas.

Vakarų Daniją nuo pirmadienio bus galima pasiekti nauju maršrutu Vilnius-Bilundas. Bilundas yra centrinėje šalies dalyje, iš jo patogu pasiekti antrą pagal dydį Danijos miestą Orhusą, taip pat Odensę ir Olborgą – trečią ir ketvirtą pagal dydį Danijos miestus. Aplink Bilundo oro uostą gyvena 2,6 mln. gyventojų, oro uostas vykdo daugiau nei 60 tarptautinių maršrutų, tad drąsiai save vadina Vakarų Danijos tarptautiniu oro uostu. Turistams Bilundas taip pat yra žinomas dėl jame veikiančio „Legolendo“ – didžiulės vaikų pramogų oazės.

Geteborgas yra pagrindinis Švedijos uostas – didžiausias jūrų uostas Šiaurės šalyse. Strateginę reikšmę šis miestas turi nuo pat įkūrimo 1621 m. – tuomet Geteborgas buvo vieninteliai Švedijos „vartai“ į Šiaurės jūrą ir Atlanto vandenyną. Trečiasis pagal dydį Švedijos miestas Malmė iki XVII a. vid. priklausė Danijai. Iki pat šių dienų Malmė vadinama antrąja Kopenhaga ir savo dvasia yra labiau daniškas nei švediškas miestas. Su Danijos sostine Malmę jungia 8 kilometrų Oresudo tiltas-tunelis, kuriuo kasdien važiuoja daugybė žmonių, gyvenančių viename mieste, o dirbančių kitame.

Nuo birželio 15 d. iki rugpjūčio 27 d. skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Geteborgo Landveter oro uostą bus vykdomi trečiadieniais ir sekmadieniais, išskridimas iš Geteborgo 18.45 val., skrydžio trukmė 1 val. 35 min.

Nuo birželio 16 d. iki rugpjūčio 28 d. skrydžiai iš Vilniaus į Bilundo oro uostą Danijoje bus vykdomi tris kartus per savaitę. Pirmadieniais ir ketvirtadieniais išskridimo laikas iš Vilniaus – 18 val. 15 min., o šeštadieniais – 9 val. 50 min. Skrydžio trukmė 1 val. 45 min.

Nuo birželio 17 d. iki rugpjūčio 29 d. iš Vilniaus į Malmę orlaiviai kils antradieniais ir penktadieniais 18.45 val., skrydžio trukmė 1 val. 25 min.

„Atsiradus šiam intensyviam vasaros tvarkaraščiui, per savaitę mūsų lėktuvai ore praleis apie 132 valandas, – sako „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus. – Iš Vilniaus oro uosto per savaitę kilsime 43 kartus“.

Taip pat „Air Lituanica“ iš Vilniaus oro uosto skrenda į Berlyną, Briuselį, Prahą, Miuncheną, Paryžių ir Taliną. Skrydžiai vykdomi dviem orlaiviais – 86 vietų „Embraer 175“ ir 50 vietų „CRJ 200“. Nuo rugpjūčio 31 d. bus vykdomi skrydžiai ir į Amsterdamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius