Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kaip bus stambinamos miškų urėdijos

Vietoje 42 urėdijų – 26 filialai. Tokią Urėdijų reformos viziją mato Aplinkos ministerija, kuri penktadienį pristatė savo siūlymus, kaip galėtų atrodyti urėdijos po reformos.
Medkirčiai
Medkirčiai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

2018 m. urėdijas ketinama paversti į filialus, kuriuos valdytų nauja valstybės valdoma įmonė Valstybinių miškų urėdija. Tačiau, kaip matyti iš pasiūlymo, tai nebūtų paskutinis reformos žingsnis. Nuo 2019 metų šiuos filialus siūloma dar labiau stambinti ir palikti 26. Pavyzdžiui, po reformos Dubravos, Jonavos ir Kauno urėdijos virstų tik vienu filialu – Dubravos.

Urėdijos filialų žemėlapis
Urėdijos filialų žemėlapis

„Karštas diskusijas visuomenėje jau dabar kelia klausimas, kurgi bus tų 26 filialų centrai. Tais atvejais, kai filialai bus formuojami dabartinių atskirų didesniųjų miškų urėdijų pagrindu, centrus siūloma palikti tose pačiose vietose, kur yra dabartinių miškų urėdijų centrai, – pranešime spaudai aiškina aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Sudėtingesnis klausimas bus formuojant į filialus sujungiant 2-3 dabartines miškų urėdijas. Čia galutinis atsakymas paaiškės jau kitąmet, kai VĮ Valstybinių miškų urėdijos valdyba priims atitinkamus sprendimus“.

Aplinkos ministerija taip pat pasiūlė, kur turėtų būti centrai, ir pagal kokius kriterijus turėtų būti vykdoma optimizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius