-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Akmenės cemento“ akcininkė „Rugby Holding“ skundžia įmonės akcijų pardavimus

Cemento gamybos bendrovės „Akmenės cemento“ akcininkė „Rugby Holding“, valdanti 37,84 proc. Akmenės įmonės akcijų, teismuose įrodinėja, kad lietuvių konkurentė „HeidelbergCement Northern Europe“, veikdama su kitais bendrovės akcininkais, įgijo akcijų, suteikiančių net 58,96 proc. „Akmenės cemento“ balsų, ir taip baigė koncentraciją, kuriai vykdyti neturėjo Konkurencijos tarybos leidimo.
Cementas
„Akmenės cemento“ akcininkė „Rugby Holding“ skundžia įmonės akcijų pardavimus / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pasak „Verslo žinių“, akcininkų konfliktas kilo, kai po „Akmenės cemento“ akcijų pirkimo-pardavimo sandorių bendrovės akcininkų Simono Vyčio Anužio, Algimanto Mituzo ir Edmundo Monvilos šeimos sutelkė 50,31 proc. balsų, o iki sandorių turėjo 45,15 proc.

„Rugby holding“ šį akcininkų sandorį užprotestavo – bylinėjamasi iš esmės dėl to, jog į „Akmenės cementą“ įsileistas konkurentas, o dabar dar ir pareiškė įtarimus, ar kartais „HeidelbergCement Northern Europe“ nefinansavo A. Mituzo pirkinio, kuriuo jis iš Danylų šeimos įsigijo13,68 proc. „Akmenės cemento“ akcijų, kurios vykstant teisminiams ginčams yra areštuotos.

Konkurencijos taryba neneigia pernai gavusi du prašymus ištirti, ar „HeidelbergCement Northern Europe“ įsigyjant „Akmenės cementas“ akcijų buvo įgyvendinta koncentracija, tačiau išnagrinėjus prašymus nustatyta, kad pateiktų duomenų nepakanka pagrįstai įtarti, jog buvo įgyvendinta koncentracija, apie kurią reikėjo pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti jos leidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius