Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alnai“ nepavyko apskųsti „Sodros“ sprendimo nutraukti konkursą

Milaknių šeimos valdomos IT grupės „Alna“ verslo valdymo sprendimų kūrimo bendrovei „Alna Business Solutions“ nepavyko apskųsti „Sodros“ sprendimo nutraukti konkursą ir nepasirašyti su įmone beveik 1,7 mln. eurų vertės sutarties.
Sodra
Sodra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas praėjusią savaitę atsisakė priimti „Alna Business Solutions“ skundą.

Apeliacinis teismas gegužės pradžioje atmetė įmonės skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo kovą priimtą sprendimą.

Pernai vasarį „Alna Business Solutions“ buvo pripažinta „Sodros“ skelbto finansų valdymo sistemos priežiūros ir vystymo konkurso nugalėtoja, tačiau antroje vietoje likusi bendrovė „InnoForce“ teismui apskundė jo rezultatus.

Teismams galutinai atmetus „InnoForce“ pretenzijas, konkurso procedūros buvo atnaujintos, tačiau tuomet Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), atsakydama „Sodrai“, ar ji gali sudaryti sutartį su „Alna Business Solutions“, atsakė, kad dėl to reikia kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), atliekančią ikiteisminį tyrimą dėl kito „Sodros“ viešojo pirkimo.

Gavusi STT atsakymą ir jo neatskleidusi įmonei, „Sodra“ su VPT leidimu konkursą pernai gruodį nutraukė.

Ikiteisminiame tyrime įtarimai pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui bei „Alnos“ vadovui Tomui Milakniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius