Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Alphabet“ 2017 finansiniais metais gali aplenkti „Microsoft“ pagal įplaukas

„Microsoft“ ir „Alphabet“ („Google“ patronuojančioji įmonė), dvi iš didžiausių pasaulyje technologijų korporacijų, ketvirtadienį paskelbė savo veiklos rezultatus ir prognozes, iš kurių analitikai padarė išvadą, kad šiais – 2017 – finansiniais metais „Alphabet“ pirmą kartą istorijoje aplenks „Microsoft“ pagal įplaukas.
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sektoriuje įvyks gana simboliškas lyderių ir prioritetų pasikeitimas, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“. Abi įmonės aršiai konkuruoja nuotolinių kompiuterijos išteklių paslaugų segmente ir šių paslaugų plėtrai skiria vis daugiau lėšų.

Sparčiai augant „Google“ pajamoms iš reklamos, „Alphabet“ įplaukos 2017 finansiniais metais, kaip prognozuojama, viršys 100 mlrd. JAV dolerių. 2016 finansiniais metais „Alphabet“ įplaukos sudarė 90,3 mlrd. JAV dolerių, o „Microsoft“ įplaukos, pakoreguotos dėl atidėtų pajamų iš „Windows 10“, siekė 93,1 mlrd. JAV dolerių.

Įmonių finansiniai metai nesutampa. „Alphabet“ finansiniai metai sutampa su kalendoriniais metais, o „Microsoft“ finansiniai metai prasideda liepos 1 dieną ir baigiasi birželio 30-ąją, taigi įmonė dabar paskelbė 2017 finansinių metų antrojo ketvirčio rezultatus.

Praėjusį ketvirtį „Alphabet“ įplaukų metinis prieaugis sudarė 22,2 proc., tuo tarpu „Microsoft“ įplaukos paūgėjo tik 2 procentais.

„Microsoft“ ketvirčio ataskaitoje pažymima, kad pakoreguotas pelnas spalio–gruodžio mėnesiais sudarė 84 centus akcijai, o įplaukos siekė 25,8 mlrd. JAV dolerių. Abu rodikliai pranoko lūkesčius – analitikai prognozavo, kad pelnas sudarys vidutiniškai 79 centus akcijai, o įplaukos sieks vidutiniškai 25,3 mlrd. JAV dolerių.

O „Alphabet“ veiklos ataskaitoje nurodyta, kad jos pelnas 2016 metų ketvirtąjį ketvirtį padidėjo 8 proc. iki 5,33 mlrd. JAV dolerių, pakoreguotas pelnas išaugo iki 9,36 JAV dolerio akcijai, o įplaukos – iki 26,06 mlrd. JAV dolerių. Analitikai prognozavo, kad įmonės pakoreguotas pelnas sudarys vidutiniškai 9,64 JAV dolerio akcijai, o įplaukos sieks vidutiniškai 25,26 mlrd. JAV dolerių.

„Microsoft“ akcijos per paskutinius dvylika mėnesių pabrango 23 proc. ir įmonės kapitalizacija ketvirtadienio prekybos sesijos pabaigoje sudarė 495,1 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Alphabet“ rinkos vertė sudaro 582,5 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius