Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytiškius piktina eilės centriniame pašte, jo atstovai pataria naudotis savitarna

Alytaus centriniame pašte netelpa visi klientai, o eilės išsirikiavę net lauke. Gavę tokią informaciją ir ją iliustruojančią nuotrauką Lietuvos pašto atstovai pakomentavo situaciją, tačiau, deja, Dzūkijos sostinėje likus dirbti tik centriniam ir skyriui Putinuose, situacija nėra valdoma, ypatingai po Vidzgirio skyriaus uždarymo.
Eilės prie pašto Alytuje
Eilės prie pašto Alytuje / Alytausgidas.lt nuotr.

Lietuvos pašto atstovai pripažįsta, kad „tam tikromis savaitėmis dienomis piko valandomis neišvengiamai išauga klientų srautai, o ypatingai mokesčių mokėjimo laikotarpiu“, tačiau klientų gyvenimo palengvinti paštininkai Alytuje nežada, viena, ką jie pataria, tai – mokytis ir naudotis savitarna.

Susimokėti mokesčius ir kitas įmokas, išsiųsti ar atsiimti pinigų perlaidas, užsiprenumeruoti spaudos leidinį, gauti vartojimo paskolą ar kt. siūloma naudojantis Lietuvos pašto finansinių paslaugų „PayPost“ skyriuose.

Atsiimti ir išsiųsti siuntas bet kuriuo paros laiku rekomenduojama „LP Express“ siuntų savitarnos terminaluose.

Lietuvos paštas taip pat informuoja, kad spartesniam klientų aptarnavimui nuolatos diegia įvairius sprendimus, pavyzdžiui, verslo klientams siūlo galimybę siuntas paruošti savarankiškai, naudojantis elektroninės savitarnos sistema, o gyventojams apie gautą ir pašte saugomą siuntą informuoja SMS žinutėmis, kas leidžia planuoti savo laiką ir į paštą atvykti, išvengiant piko valandų.

„Lietuvoje kainos – kosminės, tai žmonės ir siunčiasi viską iš užsienio“, – eiles pašte aiškina skaitytojas Mindaugas P.

„… Kada pas jus tas piko laikas ? Ateinu po savo darbo 17—18 val., nes tik tada galiu – eilės kosminės, ateinu vėliau – kosminės, tas pats. Vengiu siųstis ar pirkti ka nors per Lietuvos paštą“, – rašo Karolis K.

„Svarbu pasikelti sau atlyginimus kitų dirbančiųjų sąskaita – turėkit gėdos…“, – situaciją komentuoja Petras S.

„Norėjau padėkoti šioms nuostabioms darbuotojoms už jų kantrybę ir malonų aptarnavimą“, – optimizmo ir dėkingumo netgi kritinėje situacijoje nepraranda skaitytoja Rasa.

Kaip Alytausgidas.lt naujienų portalui pakomentavo Lietuvos pašto korporatyvinių reikalų vadovė Vaida Budrienė, didžiausios eilės susidaro einamojo mėnesio 10-12 dienomis, mat tada yra išmokamos visos socialinės išmokos.

Klientams, kuriems tai neaktualu, paštininkai rekomenduoja šių dienų vengti.

„Apskritai, dėl itin padidėjusio siuntinių srauto eilių problema yra daugelyje miestų paštų. Į tai reaguojame ir šiuo metu intensyviai svarstome bei analizuojame, kaip šią problemą kuo operatyviau išspręsti“, – patvirtino V.Budrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius