Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai prognozuoja mažesnius „City Service“ dividendus

Nekilnojamojo turto priežiūros įmonės „City Service“ 2012 metų rezultatus vertina teigiamai, tačiau taip neatrodo analitikams, kuriems kliūva įmonės prestižo nurašymas.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Jau praeitų metu viduryje buvo matyti, kad metai įmonei greičiausiai nebus patys sėkmingiausi, tačiau galutinis rezultatas buvo dar prastesnis nei tikėtasi“, – „Verslo žinioms“ sakė LHV banko Finansų maklerio padalinio Lietuvoje vadovo pavaduotojas Saulius Lenauskas.

Jo teigimu, „City Service“ paprastai dividendams skiria bent 20 proc. nuo uždirbto pelno, todėl jei bendrovė mokėtų tokius pačius dividendus kaip pernai, dividendų pajamingumas, skaičiuojant nuo dabartinės akcijų kainos, siektų apie 3 proc. S.Lenausko manymu, greičiausiai dėl to, kad įmonė pernai uždirbo mažiau, dividendų bus mokama mažiau.

Banko „Finasta“ analitikas Tadas Povilauskas prognozuoja, kad šiemet investuotojai iš įmonės greičiausiai sulauks kelių milijonų dividendų, tačiau jie bus mažesni nei pernai.

„Be to, kad įmonės pelnas buvo daug mažesnis nei 2011 metais, “City Service„ įsigijo įmonę ir ėmė 30 mln. litų paskolą, tad dividendų lūkesčiai yra kuklesni“, – sakė T.Povilauskas.

„City Service“ grupė pernai, palyginti su 2011 metais, uždirbo 48 proc. mažiau – 15,3 mln. litų konsoliduoto neaudituoto grynojo pelno, pajamos sumenko 2 proc. iki 536,5 mln. litų, EBITDA sumažėjo 12 proc. iki 41,7 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius