Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ant lietuviškų durpių auga Gvadelupos bananai

Praėjusiais metais naują modernią durpių perdirbimo gamyklą pastačiusi Kupiškio bendrovė „Durpeta“ skaičiuoja pelną ir didesnes pardavimo pajamas.
Bananai
Bananai / 15min.lt skaitytojų Tomo ir Simonos nuotr.

Į naują gamyklą investuota 15 mln. litų. Moderni gamyba ir nauji produktai bendrovės galimybes gerokai išplėtė, o ir bankai paskolą suteikė palankiomis sąlygomis, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Bendrovė šiuo metu eksportuoja apie 70 proc. produkcijos, ją veža į kone visas Europos šalis.

„Kuo piečiau, tuo šviesiųjų durpių šalys turi mažiau. Skandinavai ir airiai jų turi patys, tad į jas mažiau eksportuojame. Kažkiek tokių durpių yra Vokietijoje, Lenkijoje, o Čekija, Austrija jų neturi, ką jau kalbėti apie Ispaniją ar Prancūziją“, – Lietuvoje iškasamų išteklių eksporto žemėlapį piešia įmonės generalinis direktorius Jonas Kantautas.

Pasak jo, šiemet bendrovė atrado ir dar vieną, egzotišką, rinką. Šiek tiek produkcijos gabenama į Gvadelupą (salynas rytinėje Karibų jūros dalyje, Prancūzijos užjūrio regionas) bananams auginti.

„Durpeta“ per pirmus devynis šių metų mėnesius pardavimo pajamas padidino daugiau nei 6 proc., solidžiai augo ir įmonės ikimokestinis pelnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius