Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antanas Guoga jaunimui: nemanyk, kad esi „superinis“ ponas ir visi turi tau lankstytis

Sėkmė susideda iš daug nesėkmių, penktadienį technologijų konferencijoje „Switch“ sakė jos sumanytojas, europarlamentaras Antanas Guoga.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nesijaučiu labai gabus ar labai sėkmingas. Mano sėkmė susideda iš daug nesėkmių. Daug kartų nesiseks. Reikia keltis ir bandyti dar kartą. Versle yra labai sunku. 90 proc., ką darau, nepasiseka ir tik 10 proc. pasiseka“, – jaunimui sakė A.Guoga.

Jis pabrėžė, kad labai svarbi yra ir savikritika – ji padeda tobulėti, siekti tikslų.

Jeigu neturi idėjos, tai neturi nieko, – sakė A.Guoga.

„Labai svarbu turėti kritikos sau, nesipuikuoti, kad esi superinis ponas, visi turi tau lankstytis ir tu viską žinai. Aš nieko nežinau“, – sakė A.Guoga.

Pasak jo, nereikia būti geriausiam visur, nereikia išmanyti visų sričių – tam reikalinga komanda, nuo kurios ir priklauso sėkmė: „Tik visi kartu galime ko nors pasiekti.“

„Reikia pradėti nuo idėjos. Jeigu neturi idėjos, tai neturi nieko. Turi turėti planą, ką nori pasiekti ir kur nueiti. Idėją galite rasti ten, kur yra jūsų aistra, kas jums patinka. Nereikia galvoti standartiškai“, – kalbėjo A.Guoga.

Salėje susirinkusiems jaunuoliams jis dėstė, kad jie turi „šimtaprocentinę galimybę turėti orią ateitį“: „Susikurkite ją. Vienintelis būdas atspėti ateitį yra ją sukurti.“

Tiems, kurie nori kurti savo verslą, jis patarė įsigilinti į „Google“ veikimą, išmanyti, bet nepervertinti socialinių tinklų galimybių: „Socialiniai tinklai yra labai gerai, bet verslui jie neatsiperka. Tai aš nepervertinčiau jų ir nemesčiau daug pinigų ten.“

Jis taip pat visada patarė skaičiuoti riziką ir, renkant komandą, turėti joje paprastą vartotoją – „Žmogų, kuris norėtų to, ką jūs kuriat, testuotų produktą.“

Europarlamentaras jauniems žmonėms taip pat patarė kuo daugiau mokytis.

„Kur visos investicijos? Į žmogų. Į jus investuos, jeigu turėsite žinių. Jeigu neturėsite, nebūsite reikalingi nei komandai, nei įmonei“, – kalbėjo jis.

A.Guoga dar kartą pakartojo, kad gyvenime bus daug klaidų ir nesėkmių, tačiau nereikia dėl jų skųstis, tik pasimokyti iš jų ir žiūrėti į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius