-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykštėnai ledo tirpiklius eksportuoja į dešimtis šalių

Įžiemojus žvelgiant pro lėktuvo langą į apsnigtas medžių viršūnes retai susimąstote apie tai, kaip darbininkai užtikrina, kad pakilimo takas niekuomet nebūtų apledijęs? Siekis jūsų kelionę paversti saugia jau tapo kasdieniu Anykščiuose įsikūrusios įmonės „Esspo“ iššūkiu. 25 veiklos metus skaičiuojanti bendrovė kuria inovatyvias ledo ir sniego tirpinimo medžiagas, kurias sėkmingai eksportuoja į dešimtis šalių.
Oro uostas žiemą
Oro uostas žiemą / Projekto partnerio nuotr.

Tiekia produkciją oro uostams

Įmonės vadovas Lukas Pakeltis juokaudamas sako, kad „Esspo“ rinkai tiekia druską takeliams barstyti. Tiesa, lietuvių gaminama druska skiriasi nuo tos, kurią galima įsigyti parduotuvėje. „Esspo“ gaminama druska – tai nesudėtingai naudojamas bespalvis ir bekvapis, biologiškai irus ir aplinkai nekenkiantis ledo šalinimo produktas, kurio unikali cheminė sudėtis tausoja betono ar asfalto dangą, saugo metalus ir kitas medžiagas nuo irimo.

„Esspo“ parduodama produkcija yra standartizuota, mat beveik visuose oro uostose nustatyti aiškūs kriterijai, pagal kuriuos įmonė gamina savo produkciją. Didžiausią parduodamų gaminių dalį sudaro granuliuoti ir skysti ledo tirpikliai oro uostams.

Vidurio ir Centrinės Europos lyderiai

Apie 80 proc. savo pagaminamos produkcijos įmonė eksportuoja į užsienio šalis. Anot L.Pakelčio, vietinė rinka sėkmingai plėtoti veiklą yra paprasčiausiai per maža: „Lietuvoje yra tik trys oro uostai, tad natūralu, jog įkūrus verslą pradėjome žvalgytis potencialių užsakovų užsienyje“.

Didžiausią pagaminamos produkcijos dalį įmonė tiekia į Baltijos šalis, Lenkiją, Ukrainą, Austriją, Vokietiją ir kitas valstybes, kuriose vyrauja šalti, speiguoti orai. Įmonė dirba su civiliais ir kariniais oro uostais Austrijoje ir Ukrainoje bei kitose rinkose. Anot L.Pakelčio, objektų ir užsakymų skaičius skirtingose valstybėse skiriasi, tačiau Vidurio ir Centrinėje Europoje jie – neabejotini rinkos lyderiai.

Projekto partnerio nuotr./Esspo vadovas Linas Pakeltis
Projekto partnerio nuotr./Esspo vadovas Linas Pakeltis

Siekia užtikrinti profesionalų aptarnavimą

Įmonės vadovo teigimu, užsakovų pasitikėjimą ir pripažinimą jiems pavyko pasiekti išplėtojus efektyvią logistiką ir aktyviai komunikuojant: „Nuo tos akimirkos, kai nusprendėme patys gaminti, o ne tik pardavinėti užsienio tiekėjų produkciją, kūrėme savo produkciją taip, kad galėtume deramai reprezentuoti save kaip rinkos profesionalus. Niekuomet nelaukėme, kol mus susiras klientai – veikėme ir ieškojome užsakovų patys“, – pasakoja įmonės vadovas.

L.Pakelčio teigimu, „Esspo“ itin didelį dėmesį skiria profesionaliam aptarnavimui: „Esame inovatyvūs, klausomės klientų, juos konsultuojame, siūlome optimaliausius sprendimus ir kuriame naujoves. Visuomet stengiamės įsiklausyti į vartotojų atsiliepimus ir užtikrinti aukščiausius kokybės ir aptarnavimo standartus“.

Džiaugiasi įsikūrę Anykščiuose

Anykščiuose veikiančios įmonės prioritetų sąraše itin svarbią vietą užima aplinkosauga: „Siekiame taupyti energiją, esame įsteigę kokybės vertinimo sistemą, kuri veikia praktiškai – nuolatos kuriame naujus, aplinką tausojančius ir aplinkosaugos reikalavimus atitinkančius gaminius“.

Įmonės vadovas L.Pakeltis džiaugiasi, jog „Esspo“ prieš daugiau nei 25 metus buvo įkurta Anykščiuose: „Šiuolaikiniame pasaulyje daugelį problemų galima išspręsti elektroniniu būdu, tad miestas nebeapriboja įmonės veikimo. Dabar yra begalė priemonių, kuriomis naudojantis galima sėkmingai eksportuoti produkciją iš vietinio, mažo miestelio į visą pasaulį. Svarbiausia pasitikėti savimi ir nuoširdžiai dirbti“.

Netrukus įmonė planuoja išplėsti savo veiklą į biotechnologijų verslą. Tikimasi, jog tuomet „Esspo“ galės teikti produkciją platesniam užsakovų ratui: „Esame nedidelė, tačiau dinamiška bendrovė, todėl naujos idėjos, kaip patobulinti produkciją, visuomet sukasi mūsų galvose, tereikia atsirinkti produktus, kurie būtų įdomiausi mūsų potencialiems užsakovams“, – ateities planais dalinasi L.Pakeltis.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Siūlykite savo produktus / paslaugas užsienio rinkoms!

Nežinote nuo ko pradėti? Pasikonsultuokite! Aukštos kokybės konsultacijoms eksporto ir įmonių tarptautinio bendradarbiavimo klausimais – priemonė EXPO KONSULTANTAS LT. Įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už konsultacijas išmokėjimo (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir INVEGA svetainėse).

Finansavimas planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimui, įskaitant reikalingus bandymus ir tyrimus – priemonė EXPO SERTIFIKATAS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas produkcijos pristatymui užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose – priemonė NAUJOS GALIMYBĖS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas įmonių grupių (klasterių) veikloms, nukreiptoms į naujų eksporto rinkų paiešką (konsultacinėms, įskaitant ekspertines, paslaugoms, narystei tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įsiliejimui į tarptautinius tinklus rengimui ir kitoms išlaidoms) – priemonė VERSLO KLASTERIS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius