Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie grupinius atleidimus balandį pranešė mažiau įmonių

Balandį aštuonis įmonės pranešė apie ketinimus grupėmis atleisti 675 darbuotojus. Pernai tuo pat metu 26 paslaugų ir pramonės įmonės skelbė atleisiančios 1125 žmones.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Užimtumo tarnyba informavo, kad du pranešimus pateikė paslaugų, penkis – pramonės, vieną – statybos įmonės. Keturios įmonės pranešė apie atleidimus dėl bankroto, dvi – dėl darbo organizavimo pakeitimų, dvi – dėl įmonių likvidavimo ir restruktūrizacijos.

Apie bankrotą balandį skelbė „Rokiškio aliejinė“, atleidžianti 21 darbuotoją, „Baltic TS Group“, atleidžianti 42 žmones, „Virtakis“ – 84.

Be to, interneto tiekėja „Mezon“ skelbė nebeplėtosianti bevielio ryšio tinklo „Wi-Fi“ technologijos ir dėl to ketinanti atleisti daugiau nei 30 darbuotojų, „NKT Lithuania“ planuoja atleisti 12, o apie pasitraukimą iš Lietuvos pranešusi „Yazaki Wiring Technologies“ – 435 darbuotojus. Be to į Lenkiją gamybą perkelianti „Wavin Baltic“ pranešė atleisianti visus 76 darbuotojus.

Nuo šių metų pradžios iš viso gauti 22 pranešimai apie planuojamus grupės darbuotojų atleidimus ir numatomus atleisti 1,7 tūkst. darbuotojų. Pernai tuo pačiu laiku tarnyba gavo 52 pranešimus apie 2,9 tūkst. žmonių numatomą atleidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius