-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ pirmą kartą istorijoje verta daugiau nei 700 mlrd. dolerių

Antradienio prekybos metu informacinių technologijų sektoriaus milžinės „Apple“ vertė pirmą kartą per visą istoriją pakilo virš 700 mlrd. dolerių. Tai šiuo metu pati vertingiausia pasaulio biržose kotiruojama kompanija, be to, kurios vertė, neįvertinus infliacijos poveikio, tarp visų bendrovių yra pati didžiausia per visą istoriją.
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio prekybos metu už vieną „Apple“ akciją buvo mokama po 119,75 dolerio. Tai yra absoliučiai didžiausia kada nors už vieną šios bendrovės akciją mokėta kaina ir kaip tik tuomet šios bendrovės vertė buvo pakilusi virš 700 mlrd. dolerių.

Tačiau vis dėl to antradienio prekybos sesiją „Apple“ akcijos baigė atpigusios 0,86 procento iki 117,6 dolerio, o šios kompanijos kapitalizacija arba vertė šiuo metu siekia 693,53 mlrd. dolerių.

Antros pagal rinkos vertę pasaulyje „Exxon Mobil“ kompanijos kapitalizacija šiuo metu siekia 405,33 mlrd. dolerių, kas, palyginus su „Apple“ verte, yra net 1,7 karto mažiau. Nuo šių metų pradžios dėl pingančios naftos „Exxon Mobil“ daugiau nei 6 procentais, arba 43 mlrd. dolerių, o „Apple“ vertė pakilo 46,7 procento.

Investuotojų palankumas „Apple“ kompanijos atžvilgiu padidėjo po to, kai ši bendrovė rudenį pristatė savo naujus produktus, t.y. naują su didesniu ekranu „iPhone“ bei taip pat spalį buvo pristatytas naujas plonesnis ir spartesnis planšetinis kompiuteris „iPad“.

„Per paskutinius tris mėnesius pastebimai atnaujintas „Apple“ produktų portfelis, kai tuo tarpu konkurentai nepasiūlė naujų inovacijų, reiškia, kad „Apple“ šį šventinį sezoną sublizgės kur kas ryškiau“ – teigė „Cantor Fitzgerald“ analitikas Brianas White'as.

Tiesa, įvertinus infliacijos įtaką, vis dėl to „Apple“ šiuo metu nėra pati brangiausia bendrovė per visą istoriją. Štai 1999 metais „Microsoft“ rinkos vertė buvo pakilusi iki 613 mlrd. dolerių, kas, įvertinus infliacijos poveikį, šiuo metu atitiktų 874 mlrd. dolerių vertę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius