„Apple“ pranešė skyrusi „bandomąjį laikotarpį“ savo pagrindinės tiekėjos gamyklai Indijoje

„Apple“ trečiadienį pranešė, kad apsinuodijus daliai bendrovės pagrindinės tiekėjos gamyklos Indijoje darbuotojų bei kilus protestų dėl gyvenimo sąlygų, paskyrusi minėtos tiekėjos gamyklai „bandomąjį laikotarpį“.
„Apple“
„Apple“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Indija

Maždaug 250 moterų, dirbančių bendrovės „Foxconn“ gamykloje pietinėje Indijos Tamil Nadu valstijoje, šį mėnesį buvo gydomos dėl apsinuodijimo maistu, o 159 iš jų buvo paguldytos į ligoninę.

Tai paskatino protestus prieš gyvenimo sąlygas bendrovės darbuotojams skirtuose bendrabučiuose, dėl kurių nuo gruodžio 18 dienos nedirbo gamykla Šryperumbūd mieste netoli Čenajaus.

„Apple“ teigimu, gamyklai buvo paskirtas „bandomasis laikotarpis“, o amerikiečių įmonė bendradarbiauja su tiekėja, kad būtų sparčiai įgyvendinta „korekcinių veiksmų virtinė“.

Minėtoje gamykloje dirba apie 17 tūkst. žmonių, kurie gamina telefonus „iPhone“ Indijos rinkai ir eksportui bei kitus įtaisus.

„Foxconn“ teigė „labai apgailestaujanti dėl problemos, su kuria susidūrė mūsų darbuotojai, ir imasi neatidėliotinų veiksmų, kad pagerintų sąlygas ir paslaugas, teikiamas bendrabučiuose“.

„Mes taip pat pertvarkome savo vietos valdymo komandą ir valdymo sistemas, siekdami užtikrinti, kad galėtume pasiekti ir išlaikyti reikiamus aukštus standartus“, – teigė „Foxconn“ atstovas spaudai.

Bendrovė, kurios pagrindinė būstinė yra įsikūrusi Taibėjuj, teigė, kad darbuotojams ir toliau bus mokamas atlyginimas, kol bus atliekami sąlygų pagerinimai.

„Apple“ jau ne kartą yra sulaukusi kritikos dėl to, kaip elgiamasi su darbuotojais jos partnerių gamyklose Kinijoje, ypač po savižudybių bangos „Foxconn“ pramoniniame parke Šendžene 2010 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius