-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aptarti akcijos „Darom 2011“ Kaune rezultatai

Šiandien akcijos „Darom 2011“ organizatoriai Kaune surengė akcijos rezultatų aptarimą. Šiais metais akcijos dieną apytiksliai tvarkėsi 4000 tūkstančiai kauniečių.
„Darom 2011“
„Darom 2011“ / Akcijos organizatorių nuotr.

Kauno miestas šiemet atsikratė 103 tonų atliekų, pristatytų į Lapių sąvartyną bei 39 tonų padangų, atvežtų į UAB „Kauno švara“ aikšteles. Tai, anot akcijos organizatorių, negalutiniai skaičiai, nes dar negauta duomenų iš dviejų atliekų surinkimo aikštelių, valdomų Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC).

Darom komanda Kaune teigia, kad šiukšlės iš oficialiai skelbtų tvarkomų taškų buvo išvežtos dar akcijos dieną. Organizatoriai dėkingi logistikos partneriams: UAB „Kauno švara“, UAB „Eko group“,  UAB „Mitnija“, UAB „Veolia Environmental Services Lietuva“, UAB „Kauno keliai“. Akcijos organizatoriai apgailestavo, kad ne visi miestiečiai pakluso raginimui tvarkytis tik skelbiamuose taškuose bei paliko surinktas šiukšles kur pakliuvo. Logistika buvo suplanuota ir organizatoriai buvo įsipareigoję išvežti surinktas atliekas tik iš oficialių akcijos taškų.

Organizatoriai aptarimo metu taip pat padėkojo akcijos rėmėjams: UAB “Gerovė“  už paramą maišais, UAB „Senukai“ bei Lietuvos vėjo jėgainių asociacija už paramą pirštinėmis. Pasidžiaugta ir UAB „Topo centro prekyba“ parama.

Šiemet organizuota jau ketvirtoji akcija „Darom“, kurios rezultatai parodė, jog Kauno mieste atliekų kiekis ir nelegalių sąvartynų skaičius mažėja. Šiais metais surinkta perpus mažiau atliekų nei 2010 metais, teko sugrįžti tik į 2 iš 11 2010 metų akcijos metu tvarkytų nelegalių sąvartynų. Darom komanda Kaune jau dabar galvodami apie kitų metų akciją mąsto apie miškų tvarkymą, nes miesto teritorijoje darbo lieka vis mažiau.
 

Pavadinimas
Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius