Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar etiška naudotis kariniais konfliktais reklamai? Viskas priklauso nuo to, kaip tai daroma

Ar pamenate vaizdo klipą, kuriame lietuvis verslininkas ant barikadų Kijeve bando reklamuoti langų įmonę? Daugeliui šis mėgėjiškas klipas sukėlė ne tik šypseną, bet ir pyktį. Ar galima naudotis kitos valstybės drama tam, kad daugiau parduotum?
Axe reklama
Axe reklama

Viskas priklauso nuo požiūrio, bet atrodo lietuvio idėja pasinaudoti įtampa Ukrainoje nėra labai originali. Pakanka pažiūrėti į savaitgalį vykusių amerikietiško futbolo „Super taurės“ varžybų metu rodytas reklamas. Viena iš labiausiai įsimintinų tapo dezodorantų gamintojos „Axe“ reklama, kurioje rasime nuorodų į Šiaurės Korėjos autoritarinį režimą, Sirijos, Vietnamo, Balkanų karinius konfliktus.

VIDEO: "Axe" reklama

O dabar ją galima palyginti su mūsų verslininko pastangomis. Internete jos buvo pavadintos net informacinio karo prieš Lietuvą dalimi. Tiesa, jei reklamos efektyvumas matuojamas jai skirto dėmesio kiekiu, lietuviui minimaliomis priemonėmis pavyko sukelti nemenką šurmulį.

VIDEO: Langų reklama

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius