Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar po Manodienynas.lt naujovių mokiniai ir toliau „bėgs“ iš pamokų?

Kodėl mokinių pažymių knygelės visada pas klasės vadovus? Kodėl apie vaiko praleistas pamokas tėvas informuojamas tik po mėnesio? Kodėl taip dažnai „serga“ mokytojai ir nebūna pamokų?
Mokykloje
Mokykloje / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Mokykla

Tokie ir panašūs klausimai dažnai kyla ne tik mokinių tėvams, bet ir mokyklų administracijų darbuotojams. Mokiniai, dažnai praleidžiantys pamokas, tampa vis opesne problema mokyklose. Nors mokyklų administracijų darbuotojai imasi įvairių priemonių, skatindami mokinius nepraleisti pamokų, tačiau dažniausia problema išlieka – nepakankamas arba nesavalaikis tėvų informavimas apie mokinių praleistas pamokas. Šiais metais atnaujinta UAB „Nacionalinis švietimo centras“ diegiamo elektroninio dienyno Manodienynas.lt SMS paslauga padės efektyviai vykdyti nelankančių mokinių kontrolę ir tėvus, kurie rūpinasi savo atžalų mokymosi pasiekimais, realiu laiku informuoti apie pamokoje nedalyvavusius vaikus.

SMS paslauga gali būti teikiama kiekvienam suinteresuotam tėvui, kurio vaikas mokosi mokykloje, naudojančioje elektroninį dienyną Manodienynas.lt. Sistema turi galimybę realiu laiku (mokytojui įrašius „n“ raidę, o mokyklose, naudojančiose praėjimo kontrolės sistemą, „n“ raidė automatiškai įrašoma mokiniui, kuris nepasižymėjo praėjimo kontrolės sistemoje) išsiųsti SMS žinutę, informuojančią, kad mokinys nedalyvavo pamokoje, paslaugą užsisakiusiam tėvui.

Vilniaus Petro Vileišio pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Kazakevičienė paklausta apie elektroninio dienyno naudojimą teigia: „Mokinių tėveliai labai patenkinti, kad operatyviai gauna informaciją apie mokinių mokymosi pasiekimus ir ypač praleistas pamokas. Neseniai sistemos kūrėjai atnaujino SMS siuntimo galimybę, todėl dabar tėveliai apie mokinių praleistas pamokas gali būti informuoti ir SMS žinutėmis. Mano nuomone, tai ženkliai turėtų padidinti mokinių lankomumą, ypač vyresnėse klasėse.“

Manodienynas.lt naudojančiose mokyklose informacija apie mokinių pasiekimus yra perduodama operatyviai ir taip yra išvengiama mokyklose, turinčiose popierines pažymių knygeles, kylančių keblumų: mokiniams nereikia laukti, kol klasių vadovai užpildys pažymių knygeles, klasių vadovams nereikia atlikti papildomo darbo, mokiniai negali pasiteisinti tėvams, kad „pažymių knygeles surinko klasių auklėtojai“, o tėvai kada panorėję, nepriklausomai nuo savo buvimo vietos, gali gauti informaciją apie vaikų lankomumą ir įvertinimus.

Manodienynas.lt vartotojai, naudodamiesi SMS paslauga, gali gauti informaciją apie mokinio: lankomumą, gautus įvertinimus, mokytojų pranešimus, mokinio pastabas ar pagyrimus. Kiekvienas tėvas, norėdamas naudotis SMS paslauga, gali nusistatyti informacijos periodiškumą, kuriuo bus informuojamas. Informacija gali būti perduodama realiu laiku, o apibendrinta informacija siunčiama SMS žinute dienos arba savaitės pabaigoje.

UAB „Nacionalinis švietimo centras“ sukurtas elektroninis dienynas Manodienynas.lt diegiamas jau trečius metus, sistemoje yra daugiau nei 60000 vartotojų, naudojasi daugiau nei 80 šalies mokyklų. Sistema įdiegta praktiškai visose Lietuvos savivaldybėse – ji visiškai pakeičia popierinį dienyną ir tinka pradinėms, vidurinėms, profesinėms  mokykloms ir gimnazijoms.

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius