-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 08 /13:42

Areštuotos „Žalgirio“ arenos akcijos

Kauno apylinkės teismas areštavo „Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ akcijas. Sprendimas priimtas Ūkio banko laikinojo administratoriaus prašymu. Jis teisme ginčija bendrovės įstatinio kapitalo padidinimo sandorį.
Kauno „Žalgirio“ arena
Kauno „Žalgirio“ arena / Eriko Ovčarenko nuotr.

„Jei pažeidimai numatyti koncesijos sutartyje, ji bus nutraukta“, – sakė D.Ratkelis.

Tai 15min patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė Jomilė Juškaitė – Visbarienė. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad sprendimas Kauno savivaldybei tiesiogiai neigiamų pasėkmių nesukels. „Dėl turto – pastato – nepergyvename, nes jis yra Kauno savivaldybės nuosavybė. Akcijų savininkų pasikeitimai mums tiesiogiai įtakos nedarys. Anksčiau arenos operatorių informavome, kad yra padaryta grubių koncesijos sutarties pažeidimų“, – 15min.lt sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio teigimu, jei bus nustatyti koncesijos sutartyje numatyti pažeidimai, liks tik vienintelis kelias – keisti koncesininką.

„Man pateiks išvadas tesininkai ir valstybės tarnautojas, kuris prižiūri koncesijos sutartį, tai jei pažeidimai numatyti koncesijos sutartyje, ji bus nutraukta.(...) Jei sutartyje numatytas nutraukimas ir pažeidimai kaip sutartyje bus konstatuoti, aš neturėsiu kitos pasirinkimo, kaip tik nutraukti koncesijos sutartį“, – kalbėjo D.Ratkelis.

Angelė Dementavičiūtė, „Žalgirio„Kauno arenos“ direktorė Angelė Dementavičiūtė

Šių metų vasario mėnesį, „Kauno arenos“ įstatinis kapitalas buvo padidintas daugiau nei  keturis kartus, o naują akcijų emisiją išpirko su V.Romanovu siejama bendrovė „Turtvalda“, kurios pagrindinės savininkės įmonės „Alumina project“ ir „Domus Altera“ registruotas tame pačiame pastate, kur ir pagrindinis V.Romanovo biuras. VŠĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas liko tik 23,85 proc. bendrovės akcijų.  Bendrovei „Kauno arena“ vadovauja buvusi ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičūtė, kuri taip pat yra ir VŠĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas valdybos narė.

Kaip 15min sakė advokatas Irmantas Norkus, toks bendrovės akcininkų žingsnis gal reikšti norą paslėti buvusio Ūkio banko savininko Vladimiro Romanovo turto likučius: „Kauno arenos įstatų pakeitimas, be abejo, yra reakcija į Ūkio banko veikos sustabdymą. Susiję akcininkai ar banko skolininkai galimai ieško, kaip apsaugoti savo interesus. Jie suvokia, kad ateis bankroto administratorius, kuris turės pareigą peržiūrėti ir ginčyti sandorius. Tai yra gynybinė taktika ir pastangos paslėpti turtą“, – situaciją komentavo I.Norkus.

Nors bendrovės įstatiniam kapitalui didinti buvo reikalingas Kauno miesto tarybos sutikimas, jis gauta nebuvo. „Savivaldybė, kuri pasirašė koncesijos sutartį, turėjo susidėti saugiklius, kaip gali judėti akcijos. Niekas neabejoja, kad tikrasis koncesijos laimėtojas buvo Ūkio banko investicinė grupė ir su ja susiję asmenys. Greičiausiai turtas ir toliau liko kontroliuojamas tų pačių asmenų“, – 15min sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius