Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarymą planuojančio Tauragės „Lidl“ pašonėje kursis taksi vairuotojai

Tauragiškiai, nekantriai laukdami naujojo prekybos centro „Lidl“ atidarymo, kurio data nuo visuomenės slepiama po devyniais užraktais, susizgribo, kad šioje miesto vietoje nebeliko taksi stovėjimo aikštelės. Saugaus eismo komisijos pirmininkė ramina, kad po prekybos centro atidarymo taksistai galės grįžti į ankstesnę vietą.
„Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ parduotuvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tauragė Lidl

Aikštelę užleido „Lidl“

Tauragės rajono savivaldybės Saugaus eismo komisija pernai rugsėjį atsižvelgdama į Tauragėje statybas vykdančio „Lidl“ atstovų prašymą leido statybos darbų metu laikinai aptverti ir naudotis taksi aikštele Kovo 11-osios ir Gedimino gatvių sankirtoje statybinių vagonėlių statymui ir statybinių medžiagų sandėliavimui.

Taksi automobiliai, pasak Saugaus eismo komisijos pirmininkės Aušrinės Norkienės, sutarus su Dariaus ir Girėno g. 38 namo gyventojais, laikinai buvo perkelti į šalia jų namo esančią automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje jau buvo taksistams skirtos keturios vietos.

Taksistai aikštelėje netelpa

Automobilių stovėjimo aikštelėje tarp autobusų stoties ir Dariaus ir Girėno 38-ojo namo taksi vairuotojams dabar skirtos aštuonios stovėjimo vietos.

Pasiteiravus vairuotojų, ar ketinama juos grąžinti į ankstesniąją vietą, nes buvusi jų stovėjimo aikštelė įsiliejo į bendrą automobilių stovėjimo aikštelę prie „Lidl'o“, taksistai sakė apie tai nieko nežiną, apie situaciją jie nebuvo informuoti.

„Ir čia mums vietos per mažai. Turim aštuonias, o susirenkame 12, kartais ir 16 vairuotojų. Dieną mūsų būna mažiau, savaitgaliais susirenkame gausiau, – pasiguodė vienas taksi vairuotojas. – Taip ir statome automobilius kas kur vietą susiradę.“

Bus kaip anksčiau

Saugaus eismo komisijos pirmininkė A.Norkienė informavo, jog su „Lidl“ atstovais buvo sutarta, kad jie gavę savivaldybės leidimą sulygins parduotuvės ir buvusios taksi automobilių stovėjimo aikštelių lygius, o taksistams skirtas vietas pažymės borteliu arba kitu žymėjimu.

„Šalia Dariaus ir Girėno gatvės 38-ojo namo nuo seno kaip buvo, taip ir liks keturios vietos taksi automobiliams, nes jų reikia gyventojų patogumui“, – sutikdama, kad ne visiems, pavyzdžiui, atvykusiems į autobusų stotį, paprasta kirsti Dariaus ir Girėno gatvę ir nusigauti iki taksi kitapus gatvės.

UAB „Lidl Lietuva“ atstovė Agnė Dalia Gaižauskienė patvirtino, kad taksi automobilių vietos prie parduotuvės Tauragėje numatytos, tačiau ji dar negalėjo patikslinti jų skaičiaus, kadangi vis dar vyksta prekybos centro infrastruktūros įrengimo darbai.

Kaip informavo Tauragės rajono savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Aivaras Preikšaitis, anksčiau Kovo 11-osios ir Gedimino gatvių sankirtoje pastarojoje gatvėje atlikus šaligatvių rekonstravimo darbus gyventojams ir miesto svečiams buvo įrengta 16 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Pasak specialisto, jos nebuvo specialiai pažymėtos taksi vairuotojams, o prekybos centro atidarymas niekaip nepakeis šių aikštelių naudojimo režimo. Jomis ir toliau galės naudotis visi Tauragės gyventojai ir miesto svečiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Lidl“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Lidl“

Atidarymo data – vis dar paslaptis

„Lidl“ atidarymo data slepiama po devyniais užraktais. Tauragiškiai stebi darbus, vykstančius aplink prekybos centrą, o kas vyksta viduje, pamatyti neįmanoma.

„Netrukus pranešime, pakviesime visus į atidarymą. Tai bus greitai, bet kol kas nenorime skelbti datos, nes norime būti visiškai pasiruošę, laukti liko labai nedaug, – tiek apie prekybos centro atidarymo datą pasakė „Lidl“ atstovė A.D.Gaižauskienė. – Labai intensyviai ruošiamės atidarymui, norime visus nustebinti ir darysime tai atvirai. Stengiamės, kad viskas būtų visiškai paruošta atidarymui. Kai kurias parduotuves, jų bus per dešimt, atidarysime su pirmąja banga, kitas atidarinėsime ir toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius