Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogos paskutinę minutę: keliauti padės pigių skrydžių bendrovės

Šįmet dar atostogų nesuplanavusiems lietuviams rasti pigių kelionių naudojantis kelionių organizatorių paslaugomis sunku – lėktuvai į labiausiai lietuvių pamėgtas kryptis beveik užpildyti. Tačiau nudžiugti turėtų mėgstantys keliones planuotis patys – į Pietų Europos kurortus skrydžių galima rasti ir už 400 litų.
Sicilija
Sicilija / Novaturo nuotr.

„Su paskutinių minučių kelionėmis šįmet riesta. Dažniausiai jei žmonės nori po kelių dienų vykti į užsienį atostogauti, jie renkasi iš to, kas likę lėktuve ir perka bilietus už pilną kainą, nes kelionių organizatoriai bilietus ir taip parduoda“, – padėtį apibendrina kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas, dar žinomas kaip Makalius.

Reikia mokėti rasti

Pasak jo, nesuplanavusiems atostogų geros galimybės keliauti yra su pigių skrydžių bendrovėmis. Pavyzdžiui, susiruošusiems į Italijos kurortus nuvykti iš Kauno pigių bilietų galima rasti dar likus keturioms ar penkioms dienoms iki skrydžio.

Turistai tik domisi situacija, bet ir toliau atostogauja. Egipte politiniai neramumai pasikartoja laikas nuo laiko, – kalbėjo Ieva Dorelaitienė.

„Jei žmogus nori keliauti po 4 dienų ar po savaitės, jis gali įsigyti pigų skrydį į Siciliją ar Sardiniją, – pasakojo R.Širvinskas, kuris pokalbio metu buvo oro uoste ir kaip tik pasakojo laukiantis skrydžio į Siciliją su pigių skrydžių bendrove. – Reisai neužpildomi, nes ten gana brangus apgyvendinimas ir pragyvenimas. Lėktuvų skrydžius su pigių skrydžių bendrovėmis galima rasti už 400 litų į abi puses likus kelioms dienoms.“

Esą šiek tiek brangiau – nuo 400 iki 500 litų – galima į abi puses nukeliauti į Kretą, Koso ar Rodo salas, Maljorką ir Maltą rugpjūčio mėnesiui. Tiesa, norint rasti pigesnius bilietus, R.Širvinskas pataria skirti šiek tiek laiko pigesnių skrydžių paieškai, kol prasidės akcijos.

Dar brangesni bilietai į Kiprą, Barseloną, Alikantę – ten, R.Širvinsko teigimu, keliauja ir emigrantai, didesni srautai žmonių, todėl ir kainos didesnės.

Populiariausios kelionių kryptys su kelionių organizatoriais lieka tradicinės: „Turkija, Bulgarija, Graikija. Pagal pardavimus vienos pirmųjų kelionių krypčių yra kelionės į Rodą, Kosą ar Kretą, ten paskutinių minučių pasiūlymus rasti sunku. Gal kiek mažiau užpildomi skrydžiai į Koso salą.“

Norintiems su kelionių organizatoriumi nuvykti pailsėti taupiai, jis patartų rinktis Bulgariją, į kurią radus pigų pasiūlymą esą galima nukeliauti ir iki tūkstančio litų.

Keliauja į Bulgariją

„Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė atkreipia dėmesį, kad vis dažniau populiarėjanti atostogų kryptis – Bulgarija.

„Turkija išlieka populiariausia vasaros atostogų kryptimi tarp lietuvių, tačiau sparčiai populiarėja ir Bulgarija. Į šią Balkanų šalį lietuvius vilioja puikus kainos ir kokybės santykis – geri viešbučiai, kokybiškos pramogos, skanus maistas čia kainuoja vis dar gerokai mažiau nei kitose populiariose atostogų vietose. O ir pati kelionė nėra varginanti, nes skrydis į Bulgariją trunka vos porą valandų“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, tiems, kas dar nespėjo susiplanuoti atostogų, jas išsirinkti dar nevėlu – per išpardavimą savaitės kelionė asmeniui į Turkiją ar Ispaniją rugpjūtį vykstant su „Tez Tour“ kainuos apie 2 tūkst. litų, į Bulgariją – vidutiniškai 1,5 tūkst. litų, tačiau esą šią kelionę galima įsigyti už 1,1 tūkst. litų.

„Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė kalbėdama apie šių metų lietuvių keliavimo ypatumus aiškino, kad keliautojai palaipsniui paskutinių minučių kelionių ir atostogas planuoja patys.

„Paskutinės minutės pasiūlymai jau nėra tokie populiarūs kaip anksčiau. Dabar daugelis jau planuoja savo poilsį ir atostogas bei kelionę įsigyja gerokai anksčiau, kai būna didžiausios nuolaidos ir patraukliausios sąlygos“, – kalbėjo I.Dorelaitienė.

Egipto perversmo nesibaimina

Pašnekovai tikino, kad lietuviai dėl perversmo Egipte kelionių neatšaukia.

R.Širvinskas sako dar nesulaukęs klausimų ar saugu vykti į Egiptą. Esą vasaros metu, kai Egipte labai karšta, iš Lietuvos į šią šalį lėktuvai skrenda vos kartą per savaitę, gerokai daugiau jų vyks rudenį ar žiemą. Jis prisimena, kad prasidėjus neramumams Turkijoje gyventojai buvo sunerimę ir teiraudavosi ar ten vykti saugu, o dabar reaguoja ramiai.

I.Aukštuolytė pasakojo, kad kai kurie klientai pasiteirauja, ar į Egiptą vykti saugu.

„Tez Tour“ poilsiautojų lankomuose Raudonosios jūros kurortuose yra ramu ir saugu, į juos suplanuotos kelionės nėra atšauktos, toliau vykdome numatytą skrydžių programą“, – aiškino I.Aukštuolytė.

I.Dorelaitiėnė taip pat tikino, kad nusprendusių dėl neramumų atsisakyti kelionė į šią šalį, nėra.

„Nesumažėjo nei kainos, nei paklausa. Kadangi neramumai vyksta tik didžiuosiuose miestuose, o kurortuose ramu, turistai tik domisi situacija, bet ir toliau atostogauja. Egipte politiniai neramumai pasikartoja laikas nuo laiko, tačiau Egiptas populiari kryptis, patrauklus dėl kainos ir kokybės santykio, gero klimato ir puikaus aptarnavimo“, – pasakojo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius