-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydino vos prieš pusmetį paskirtas „Uber“ prezidentas

Pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ sulaukė dar vieno smūgio – atsistatydino prezidentas Jeffas Jonesas, į šias pareigas paskirtas prieš mažiau nei septynis mėnesius, savaitgalį pranešė JAV žiniasklaida.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Uber“ Taksi

„Dėkojame Jeffui už pusę metų darbo įmonėje ir linkime jam viso ko geriausio“, – nurodoma „Uber“ pranešime.

J.Jonesas į „Uber“ iš mažmeninės prekybos įmonės „Target“ perėjo pernai rugpjūtį. Pavėžėjimo paslaugų įmonėje jam atiteko antros pagal svarbą vadovaujančios pareigos.

Jo pasitraukimo priežastys nėra itin aiškios, nors kalbama, kad atsistatydinti jo paprašė „Uber“ steigėjas ir generalinis direktorius Travisas Kalanickas.

Visgi ekspertai beveik vienbalsiai sako, kad jo atsistatydinimas byloja, jog padėtis įmonėje tampa vis sudėtingesnė. Įmonėje „Target“ J.Jonesas ėjo rinkodaros direktoriaus pareigas ir sėkmingas mažmenininkės prekės ženklo atnaujinimas iš esmės laikomas jo asmeniniu nuopelnu.

Pasak analitikų, galbūt J.Jonesas atsistatydino dėl to, kad kiek anksčiau šį mėnesį „Uber“ paskelbė ieškanti kandidatų į naujas – veiklos direktoriaus – pareigas. Šis postas kuriamas siekiant stabilizuoti „Uber“ ir pagerinti jos įvaizdį visuomenėje. J.Jonesui šis postas nebuvo pasiūlytas, nors, kaip „Uber“ prezidentas, jis vykdė nemažai atitinkamų pareigų.

Tuo tarpu technologijoms skirtas leidinys „Recode“ teigia, kad J.Joneso pasitraukimą lėmė įmonėje vis neišnykstančios seksizmo apraiškos, taip pat diskriminacijos dėl lyties ir priekabiavimo darbo vietoje atvejų nutylėjimas.

Vasarį T.Kalanickas skubiai pasitraukė iš JAV prezidento Donaldo Trumpo verslo patarėjų komandos, nes ir visuomenės, ir savo darbuotojų buvo griežtai sukritikuotas dėl talkinimo šalies vadovui, kuris vadovaujasi priešingomis vertybėmis.

O neseniai jis tapo skandalingo vaizdo įrašo herojumi: įraše matyti, kaip jis su vienu iš „Uber“ vairuotojų barasi dėl smunkančių pavėžėjimo paslaugų tarifų. Šio vaizdo įrašo paskelbimas „Uber“ vadovą privertė pareikšti, kad jam reikia pagalbos vadovauti įmonei. Po to ir buvo paskelbta apie veiklos direktoriaus pareigybės sukūrimą.

„Mums paskelbus apie ketinimus pasamdyti veiklos direktorių, Jeffas padarė išvadą, jog įmonėje „Uber“ nemato savo ateities“, – pažymėjo T.Kalanickas laiške darbuotojams, kuriame taip pat pareiškė apgailestaująs, kad apie J.Joneso atsistatydinimą „buvo paskelbta per spaudą“.

Tuo tarpu du BBC šaltiniai „Uber“ vadovybėje pareiškė, kad, paskyrus veiklos direktorių, iš savo pareigų greičiausiai pasitrauks ir T.Kalanickas.

Spėjama, kad šie pokyčiai įmonėje turėtų įkvėpti investuotojams pasitikėjimo, nes artėja ilgai lauktas pradinis viešas įmonės akcijų platinimas (IPO).

Po kelių kapitalo pritraukimo etapų „Uber“ buvo įvertinta 68 mlrd. JAV dolerių, tačiau sektoriaus ekspertai sako, kad šis įvertis gali būti perdėtas.

Įmonė savo paslaugas teikia daugiau kaip 520 miestų beveik 70 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius