Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: Arūnas Babrauskas – apie idėją medikams padovanoti ventiliavimo aparatą

Karantinas keičia daugelio verslų kasdienybę, keičia ir „Atvirai su vadovu“ formatą – nuo šios 15min startuoja virtualių laidų ciklas. Pirmoje jų Lina Mieliauskienė kalbina „Mediafon“ generalinį direktorių Arūną Babrauską.

Laidoje A.Babrauskas pasakoja apie pasikeitusias darbo sąlygas, kasdienius iššūkius ir gražius darbus net ir sunkmečio metu – „Mediafon“ buvo pirmieji, nusprendę medicinos įstaigoms padovanoti šiuo metu taip reikalingą ventiliavimo aparatą.

„Kaip ir versle – tokie sprendimai ateina spontaniškai. Iškart buvo aišku, kad tokie įrenginiai bus svarbūs, sekėme situaciją pasaulyje. Kai radome ir supratome, kad galime tokį aparatą nupirkti – net negalvojome, padovanojome savivaldybei, jie žinojo, kuriai gydymo įstaigai jis bus labiausiai reikalingas“, – sakė A.Babrauskas.

Išvis „Mediafon“ medikams nupirko penkis tokius aparatus, vėliau prie iniciatyvos prisidėjo ir daugiau įmonių. „Gyvename bendruomenėje ir turime daryti gerus darbus. Ypatingai tuomet, kai jų labiausiai reikia, tai neatsiejama žmogaus pareiga. Todėl jei gali prisidėti, prisidėk – juk nėra nieko svarbiau, kaip žmogaus gyvybės išsaugojimas“, – kalbėjo pašnekovas.

Žmogiškumo svarbą jis pabrėžia ir kasdieniuose darbuose. Ir net jei visi 56 įmonės darbuotojai kaip ir daugelis šiuo metu dirba nuotoliniu būdu, veikla nesustoja – daugėja videokonferencijų, susirinkimų naudojant išmaniąsias technologijas.

„Tai didžiulis skirtumas, tačiau kiekvienas vadovas privalo užtikrinti įmonės gyvybingumą – tai svarbiausia. Turime uždirbti pinigus, todėl uždavinys – kad veikla nesustotų“, – tikino A.Babrauskas.

Pasak jo, motyvuoti darbuotojus – taip pat svarbus uždavinys, todėl čia nepamirštama ir tokie dalykai kaip aprūpinimas darbo, apsaugos – kaukėmis, dezinfekciniu skysčiu – priemonėmis, taip pat – drauge, net ir per atstuma kolektyvas imi įvairias šventes, organizuoja bendrus renginius.

„Balandžio 2-ąją atšventėme 22 metų jubiliejų. Išgyvenome ne vieną krizę, po kiekvieno jų tapome tik stipresni. Todėl turime susitelkti, dar daugiau dirbti, gal kažko atsisakyti, negauti, tačiau koncentruotis į pagrindinį tikslą – mūsų darbą. Kol kas tai sėkmingai vyksta“, – sakė vadovas.

Pasak jo, karantinas – išbandymas kiekvienai įmonei, visam pasauliui, jo metu esą kaip ir per karą – ekonomika smarkiai nukenčia, tačiau tuo pačiu – išmoko žmones būti geresniais, išmoko žmogiškumo. Ir jei „per bėgimą ir rutiną užmiršdavome tai, kas svarbu, krizės akivaizdoje galime vienas kitą palaikyti, nesustoti tobulėti“.

„Tai tam tikra duobė, tačiau žmonės iš to pasimokys, atsistos“, – sakė A.Babrauskas.

Visą „Atvirai su vadovu“ laidą žiūrėkite čia:

VIDEO: „Atvirai su vadovu“: A.Babrauskas – apie idėją medikams padovanoti ventiliavimo aparatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius