Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksinių šaukštų“ sandoris aiškus: pasidomėjo Vokietijoje, nusipirko Lietuvoje

Brangią virtuvės įrangą kariuomenei pardavusi „Nota Bene“ 2014 metais kreipėsi į Vokietijos bendrovę „Karcher Futuretech“ dėl prekių. Vokiečiai pateikė savo pasiūlymą, tačiau lietuviai juo nesusidomėjo, 15min patvirtino bendrovės atstovai. Šaukštus, lenteles ir kitas prekes jie įsigijo iš sandėlio Vilniaus Paneriuose, bet vis tiek pasinaudojo Vokietijos kompanijos vardu.
šaukštai
Šaukštai

Toks scenarijus išaiškėjo šiomis dienomis, kai savo paaiškinimus pateikė „Nota Bene“, taip pat Vokietijos kompanija bei Vilniaus bendrovė „Sangaida“, iš kurios ir buvo pirkti virtuvės įrankiai.

„Mes pasiūlymą bendrovei „Nota Bene“ pateikėme 2014 metais dėl įvairių virtuvės reikmenų, įskaitant ir tą įrangą, dėl kurios dabar vyksta diskusija Lietuvoje. Bet „Nota Bene“ šių prekių neužsakė“, – 15min trečiadienį patvirtino „Karcher Futuretech“ tarptautinių viešųjų ryšių vadovas Davidas Wickelis-Bajakas.

„Nota Bene“ vadovas Andrius Jazgevičius antradienį spaudos konferencijoje aiškino, kad lietuvių netenkino terminai, per kuriuos turėtų būti pristatytos prekės. „Nota Bene“ buvo įsipareigojusi Lietuvos kariuomenei patiekti virtuvės įrangą per tam tikrą laiką, tačiau pristatymas iš Vokietijos esą būtų buvęs vėlesnis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Jazgevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Jazgevičius

„Gavome informaciją, kad kai kurių atsarginių detalių tiekimo terminas yra ilgesnis, nei numatyta mūsų sutartyje su perkančiąja organizacija (Lietuvos kariuomene – aut. past.), tarp jų buvo ir kai kurie maisto gaminimui reikalingi įrankiai“, – aiškino A.Jazgevičius.

Vokietijos bendrovės atstovai sako negalintys komentuoti A.Jazgevičiaus žodžių. „Deja, bet mes negalime nei patvirtinti, nei paneigti šių žodžių, nes nėra rašytinės korespondencijos dėl prekių pristatymo terminų“, – teigė „Karcher Futuretech“ atstovas.

Galiausiai „Nota Bene“ virtuvinius įrankius įsigijo Vilniuje, Paneriuose, veikiančioje bendrovėje „Sangaida“. Tai išsiaiškino naujienų agentūra BNS. „Sangaidos“ vadovė Aleksandra Miller sakė, kad bendrovei „Nota Bene“ jos užsakytas prekes pateikė įprasta rinkos kaina, t.y. 7–8 kartus mažesne kaina, nei „Nota Bene“ perpardavė Lietuvos kariuomenei.

„Savo pardavimo kainas, aišku, mes formuojame, bet patikėkite, jos atitiko rinkos kainas. Mes nelendame į viešąjį pirkimą ir ten nedalyvavome“, – sakė A.Miller.

Neoficialiomis žiniomis, lietuviai gavo prekių katalogą, pagal kurį ir pirko panašias prekes Paneriuose.

Tada ant įsigytų prekių atsirado lipdukai su „Karcher Futuretech“ užrašais. Kaip paaiškino „Nota Bene“ advokatas Marius Rindinas, užrašai atsirado „informaciniais tikslais“.

Kompanijos biuro fasadas
Kompanijos biuro fasadas

„Mes nedavėme jokio sutikimo „Nota Bene“ žymėti kitų gamintojų prekes su mūsų kompanijos vardu“, – sakė D.Wickelis-Bajakas.

Vokietijos bendrovė apsispręs dėl teisinių veiksmų po to, kai atitinkami sprendimai bus priimti Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius