Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos vyriausybės paramą gavusi „Telstra“ perims „Digicel Pacific“

Australijos telekomunikacijų milžinė „Telstra“ pranešė ketinanti įsigyti tarptautinio mobiliojo ryšio tinklo ir namų pramogų tiekėjos „Digicel“ padalinį „Digicel Pacific“ už 1,6 mlrd. JAV dolerių.
Doleriai
Doleriai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Australija Verslas

„Telstra“ pirmadienį paskelbė gavusi 1,3 mlrd. JAV dolerių finansavimą iš Australijos vyriausybės įsigyti pagrindinę regiono mobiliojo ryšio ir interneto tiekėją, veikiančią Papua Naujojoje Gvinėjoje, Vanuatu, Fidžyje, Tongoje, Samoa ir Nauru.

Australijos vyriausybė teigė, kad sandoris atitinka jos įsipareigojimą remti saugios ir patikimos infrastruktūros plėtrą regione.

„Jis iš esmės atitinka Australijos ir mūsų Ramiojo vandenyno šeimos interesus“, – sakoma užsienio ir prekybos ministerijų bendrame pareiškime.

Kanbera siekia 2018 metais paskelbta strategija sukurti politinę atsvarą Kinijai regione, siūlydama didesnę finansinę pagalbą besivystančioms kaimynėms.

Pasak leidinio „The Australian Financial Review”, Australijos vyriausybė parėmė „Digicel“ įsigijimą, nes nerimauja, kad strategiškai svarbi įmonė galėtų patekti į Pekino kontrolę, jei ją įsigytų Kinijos valstybinė įmonė.

„Telstra“, kuri prie pirkimo kainos prisidės 270 mln. JAV dolerių nuosavo kapitalo, teigė, kad sandoris suteikia „unikalią komercinę galimybę“.

Tikimasi, kad „Digicel Pacific“ perėmimas iš dabartinio savininko ir įkūrėjo, milijardieriaus airių verslininko Deniso O'Brieno bus baigtas per šešis mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius