Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės įmonė savo darbuotojams įrengė nemokamą automobilių plovyklą

Gamybos įmonė Marijampolėje surado originalų būdą, kaip papildomai paskatinti savo darbuotojus – įrengė savo teritorijoje nemokamą darbuotojams skirtą automobilių plovyklą. Šis paprastas įmonės žingsnis susilaukė neįtikėtinos sėkmės – kalbos apie marijampoliečių automobilių plovyklą jau sklinda ir už įmonės ribų, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Plovykla
Plovykla / Įmonės nuotr.

Per metus sutaupo daugiau nei 700 eurų

Vairuotojai žino, kad reguliarus automobilio švaros palaikymas, ypač šaltuoju metų laikotarpiu, nėra pigus dalykas – už vieną plovimą tenka sumokėti maždaug nuo 5 iki 20 eurų. Todėl bent tris kartus per savaitę savo automobilius nemokamoje savitarnos plovykloje, įrengtoje įmonės teritorijoje, plaunantys Marijampolės įmonės „CIE LT Forge“ darbuotojai skaičiuoja, kad tokiu būdu per metus sutaupo apie 700 eurų.

Vienas jų – marijampolietis Donatas Radzevičius, gamybos operatorius, kuris įmonėje įrengta savitarnos autoplovykla reguliariai naudojasi jau kelerius metus.

„Žiemą automobilį plaunu rečiau, bet vasarą į autoplovyklą užsuku tikrai dažnai, maždaug 2 ar 3 kartus per savaitę. Kadangi standartinė vieno plovimo kaina Marijampolėje yra 5 eurai, galimybė nemokamai pasinaudoti autoplovyklos paslaugomis išties padeda sutaupyti – kažkada paskaičiavau, kad per metus sutaupau daugiau nei 700 eurų“, – džiaugiasi Donatas Radzevičius.

„Idėja atidaryti tik įmonės darbuotojams skirtą autoplovyklą, kurioje jie galėtų ne tik nemokamai, bet ir neribotą kiekį kartų plauti savo automobilį, gimė dar 2015 metais. Sumanymas labai pasiteisino – mūsų plovykla jau yra gerai žinoma visoje Marijampolėje, iš kitų įmonių irgi nuolat sulaukiame pastebėjimų, kokia tai paprasta, bet kartu puiki papildoma darbuotojų paskatinimo priemonė.

Autoplovyklos paslaugomis naudojasi maždaug 30 proc. mūsų darbuotojų, skaičiuojame, kad per metus atliekama netoli 1,5 tūkstančio plovimų. Plovykla besinaudojantys darbuotojai vidutiniškai automobilį plauna du kartus per savaitę“, – pasakoja „CIE LT Forge“ personalo vadovė Rasa Žalneravičiūtė.

Plovykla populiariausia penktadieniais

Įmonės darbuotojams autoplovykla yra prieinama kiekvieną savaitės dieną, tačiau būtent penktadieniais – darbo savaitės pabaigoje – daugiausia darbuotojų skuba palepinti savo transporto priemones maudynėmis, todėl retkarčiais savo eilės tenka ir kiek luktelėti.

„Kartais tikrai reikia palaukti savo eilės, ypač tada, kai artėja savaitgalis, bet tai nesukelia jokių nepatogumų – verta šiek tiek luktelėti ir kokybiškai bei, nemokamai nusiplauti automobilį, nei ieškoti kitos autoplovyklos, iš kurios rizikuoji išvažiuoti tik su pusiau švariu automobiliu“, – pastebi dažnas autoplovyklos naudotojas ir įmonėje gamybos planuotoju dirbantis Karolis Bukaveckas.

R.Žalneravičiūtė pastebi, kad automobilių plovyklos populiarumas padidėja ne tik savaitgaliais, bet ir artėjant šiltesniems orams. Ypač didelis automobilių srautas fiksuojamas pavasario ir vasaros mėnesiais.

„Nors detalios statistikos nevedame, tačiau pagal sunaudotas plovimo priemones galime matyti tam tikras tendencijas: aktyvumas visuomet yra didelis, tačiau jis gerokai padidėja penktadieniais ir artėjant šiltesniems orams. Tuo metu mūsų darbuotojai ypač dažnai rūpinasi automobilių išvaizda“, – tikina R.Žalneravičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius