Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autoserviso direktorius: „Šiais laikais būti „garažiniu“ automechaniku nebeužtenka net ir regione“

Sparčiai vystantis išmaniosioms technologijoms, tobulėja ir automobilių pramonė – šiuolaikinė transporto priemonė vis labiau panašėja į sudėtingą išmanųjį įrenginį, kurioje diegiami pažangiausi technologiniai sprendimai, o techninės charakteristikos primena mokslines ataskaitas.
Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinių praktika įmonėje
Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinių praktika įmonėje / Įstaiga

Automobilių technikos proveržis reikalauja ir geresnių atitinkamų specialistų įgūdžių bei kompetencijų. Kupiškyje įsikūrusio autoserviso „Autorevyta“ direktorius Renatas Stančikas pastebi, jog šiais laikais būti „garažiniu“ automechaniku nebeužtenka. Norint išlikti konkurencingam, kad ir regione, – tampa svarbu ne tik gebėti prisitaikyti prie nuolat kintančių sąlygų, bet ir sistemingai tobulinti žinias.

Būtina greitai reaguoti į vykstančius pokyčius

Įmonės „Autorevyta“ direktorius R.Stančikas pasakoja, jog šiuo metu visoje šalies rinkoje, įskaitant ir regionus, yra jaučiama didelė profesionalių automechanikų paklausa.

„Šiais laikais, kai automobiliai darosi vis išmanesni, automobilių meistrams privalu gebėti greitai perprasti vykstančius pokyčius. Kvalifikuotas automechanikas turi išmanyti automobilių elektroniką, gebėti naudotis kompiuterinės diagnostikos įrankiais.

Anglų kalbos mokėjimas taip pat yra būtinas, kadangi tenka skaityti įvairias automobilių technines specifikacijas , kurios įprastai pateikiamos šia kalba“, – dalijasi R.Stančikas.

„Autorevyta“ direktorius taip pat atkreipia dėmesį, jog labai trūksta įvairių seminarų ar kursų, kuriuose šios specialybės darbuotojai galėtų kelti savo kompetencijas. Tad tiek specialistų trūkumas bei siekis atrasti jaunų meistrų, tiek ir noras kelti esamų darbuotojų kompetencijas paskatino įmonę prisijungti prie šiuo metu VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) įgyvendinamo projekto „Profesijos, pritaikytos verslui“.

Projektas padeda dalytis patirtimis

Vasarą prasidėjęs sėkmingas įmonės „Autorevyta“ bei Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendradarbiavimas projekte „Profesijos, pritaikytos verslui“ jau atnešė vaisių. Keli profesinės mokyklos baigiamųjų kursų mokiniai jau turėjo galimybę atlikti praktiką įmonėje. Tačiau tuo šalių bendradarbiavimas tikrai nesibaigia ir kuriami nauji planai

Esame numatę kelis mokinius, kurie galėtų įsidarbinti įmonėje pagal pameistrystės sutartis

„Šiuo metu jau esame numatę kelis mokinius, kurie galėtų įsidarbinti įmonėje pagal pameistrystės sutartis. Su „Autorevyta“ direktoriumi taip pat jau planuojame vykdyti seminarus, skirtus tiek mokyklos mokytojams, tiek ir įmonės darbuotojams. Į mokyklą nuolat kviečiame specialistus iš šalies, galinčius prisidėti prie mokyklos darbuotojų kvalifikacijos kėlimo.

Be to, artimiausiu metu mokykla gaus naujausią įrangą, tad mielai kviesime ją išbandyti ir įmonės atstovus. Džiugu, jog į šį procesą galėsime įtraukti ir „Autorevyta“ darbuotojus – taip turėsime galimybę dalytis svariomis abiejų pusių patirtimis“, – pasakoja Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Profesinio mokymo skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla kasmet paruošia apie 25 technikos priežiūros verslo darbuotojus. Tarp mokyklos mokinių – ne tik kraštiečiai iš Kupiškio. Į mokyklą atvyksta ir Pasvalio, Biržų, Anykščių ar net tolimesnių miestų jaunuoliai. Siekiama, jog profesinę mokyklą baigę mokiniai būtų tikri savo amato profesionalai ir tiktų tokiam darbui bet kuriame Lietuvos mieste.

Dėl to projektas ir galimybė bendradarbiauti su realiais darbo rinkos atstovais, t. y. įmonėmis, mokyklai yra itin svarbus ir reikšmingas pasiekimas, nes abi įstaigas vienija bendras tikslas – kvalifikuotų ir darbo rinkos poreikius atitinkančių specialistų parengimas bei sėkmingas jų įdarbinimas.

Interneto platformą „Profesijos, pritaikytos verslui“ rasite – ČIA.


„Profesijos, pritaikytos verslui“ – VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros inicijuota komunikacijos kampanija, kuria skatinamas Lietuvos profesinio mokymo įstaigų ir verslo įmonių bendradarbiavimas. Kampanijos metu sukurta į verslą orientuota elektroninė platforma – profesinių mokyklų kontaktų žemėlapis, taip pat dalinamasi geraisiais profesinių mokyklų ir verslo bendradarbiavimo pavyzdžiais. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis. Europos Sąjungos investicijomis kasmet modernizuojamos profesinio mokymo įstaigos ir gerinama jų infrastruktūra visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius