-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Avion Express“ sėkmingai baigia restruktūrizacijos procesą

Lėktuvų nuomos su įgula, technine priežiūra ir draudimu (ACMI) aviakompanija UAB „Avion Express“ sėkmingai baigė 2021 metais dėl pandemijos poveikio pradėtą įmonės restruktūrizavimo procesą, rašoma „Avion Express“ pranešime spaudai.
Avion Express
„Avion Express“ / Bendrovės nuotr.

UAB „Avion Express“ įsipareigojimus kreditoriams įvykdė beveik dvejais metais anksčiau nei planuota ir tapo pirmąja aviakompanija Lietuvoje sėkmingai pabaigusia restruktūrizacijos procesą. Jo metu įmonė ne tik užtikrino savo veiklos tęstinumą, bet ir sėkmingai augo.

„Keleivių srautų ribojimai per COVID pandemiją lėmė viso aviacijos verslo sutrikimą, todėl, siekdami suderinti kreditorių interesus ir užtikrinti verslo tęstinumą, pradėjome įmonės finansinę restruktūrizaciją. Pastaraisiais metais nuosekliai vykdėme įsipareigojimus kreditoriams ir partneriams, o kartu sėkmingai auginome savo veiklą, kas lėmė ir tai, kad restruktūrizacijos procesą baigėme anksčiau nei planuota“, – sako įmonės generalinis direktorius Darius Kajokas.

Bendrovės nuotr./Darius Kajokas, Avion Express generalinis direktorius
Bendrovės nuotr./Darius Kajokas, Avion Express generalinis direktorius

D.Kajokas pastebi, kad sėkmingą restruktūrizacijos procesą ir augimą jo metu lėmė sparčiai atsigavusi rinka ir „Avion Express“ verslo modelio lankstumas:

„Keleivių srautai po pandemijos atsistatė labai greitai, o oro linijų bendrovėms reikėjo laiko atstatyti savo pajėgumus, todėl ACMI paslaugos poreikis, kai gali išsinuomoti lėktuvą su įgula, techniniu aptarnavimu ir draudimu, pastaraisiais metais itin išsaugo. Buvome lankstūs, greiti ir galėjome pasiūlyti kitoms aviakompanijoms greičiausią būdą vėl teikti savo paslaugas keleiviams visame pasaulyje“ – augimą restruktūrizacijos metu komentuoja D.Kajokas.

„Norime akcentuoti ir tą faktą, kad Bendrovės restruktūrizavimo proceso metu susitarimų apimtyje buvo atsiskaityta su kreditoriais, sumokėtos visos įmokos į valstybės ir socialinio draudimo biudžetus. Prie to prisidėjo efektyvus ir profesionalus restruktūrizavimo administratoriaus UAB „Restrus“ komandos indėlis į procesą, tiek administruojant patį procesą, tiek siūlant veiksmų planą sėkmingam restruktūrizavimo proceso pabaigimui.

Deja, istoriškai dauguma restruktūrizavimų Lietuvoje nepavyksta, todėl šis sėkmingas atvejis yra tuo reikšmingesnis, ypač įvertinant ir faktą, kad šiuo metu „Avion Express“ įmonių administracijoje dirba daugiau kaip 400 darbuotojų. Laikome tai dideliu indėliu į Lietuvos ekonomikos augimą“ – pridėjo „Avion Express“ valdybos pirmininkas advokatas Vladas Bagavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius