-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija plečia akcijų perleidimo ribojimus lietuviškoms bendrovėms

Minskas išplėtė sąrašą užsienio kapitalo įmonių, kurių savininkams draudžiama perleisti akcijas, tarp beveik 2 tūkst. bendrovių – daug lietuviškų verslų, antradienį rašo portalas vz.lt.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.

Sausio 23-iosios Baltarusijos ministrų tarybos dekretu į sąrašą įtrauktos 1849 įmonės, kurių dalis ar visas kapitalas priklauso savininkams iš „nedraugiškų šalių“.

422 įmonių akcininkai – Lietuvos piliečiai arba Lietuvoje registruotos įmonės, tarp kurių yra VMG grupė, „Arginta“, „Umega“, „Kauno grūdai“, „Rivona“, SBA grupė, „Hanner“, „Modus grupė“.

Portalo officelife.media duomenimis, 2022 metų sausio 1 dieną 3,1 tūkst. Baltarusijos įmonių turėjo kapitalo iš „nedraugiškų šalių“.

Liepą Baltarusijos valdžia paskelbė sąrašą šalyje veikiančių įmonių – tarp jų ir Lietuvos bendrovių – kurioms uždrausta parduoti savo turtą, o lapkritį su Baltarusijos prezidentūros spaudos tarnyba siejamas „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ pirmadienį paskelbė, kad Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka pagrasino nacionalizuoti investuotojų iš „nedraugiškų šalių“ Baltarusijoje turimas įmones ar jų akcijas, jeigu jas bus bandoma parduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius