-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 18

Lietuvos verslininkai apie A.Lukašenkos bausmes: „Galvoje viskas yra nurašyta“

„Nedraugiškos valstybės“ ir toliau linksniuojamos Baltarusijos teisėkūroje – neteisėtai prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka tokia laiko ir Lietuvą. Pastaruoju metu priimta naujų teisės aktų, išlaikančių arba didinančių atskirtį tarp „draugiškų“ ir „nedraugiškų“ Baltarusijoje veikiančių šalių verslų. Šioje šalyje yra investavę mažiausiai keli šimtai fizinių ir juridinių asmenų iš Lietuvos – 15min kalbinti kai kurių bendrovių atstovai teigia su savo įmonėmis jau atsisveikinę.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nedraugiškos valstybės“ ir toliau šmėžuoja Baltarusijos teisės aktuose.

Trečiadienį Baltarusijos žiniasklaidoje skelbta, kad šios šalies ministrų Taryba nuo balandžio 1 d. iki 2026 m. gruodžio 31 d. įveda 25 proc. mokesčio tarifą užsienio organizacijoms, kurios nevykdo veiklos Baltarusijoje per nuolatinę buveinę.

Naujasis tarifas galios „tuo atveju, kai mokestinės prievolės atsiras užsienio organizacijoms, kurių buveinė yra valstybė, įtraukta į užsienio valstybių, vykdančių nedraugiškus veiksmus Baltarusijos juridinių ir (arba) fizinių asmenų atžvilgiu, sąrašą“.

Tą pačią dieną paskelbta ir daugiau sprendimų – Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka kovo 13 d. pasirašė dekretą, kuriuo taisomas 2022 m. kovo 14 d. pasirašytas dekretas Nr. 93 „Dėl papildomų priemonių stabiliam ekonomikos funkcionavimui užtikrinti“. Atnaujintame dekrete apibrėžiami atvejai, kai nereikalaujama leidimo ir įmokos už asmenų iš „nedraugiškų užsienio valstybių“ turto perleidimą, praneša „Belsat“.

Nuo metų pradžios Baltarusijoje jau buvo priimta ar koreguota keletas įstatymų, liečiančių čia veikiančius užsienietiško kapitalo verslus – ypač sausio pradžioje priimtas, ir to paties mėnesio 16 d. įsigaliojęs įstatymas „Dėl turto paėmimo“, atvėręs teisinį kelią Baltarusijoje „nedraugiškų šalių“ įmonių turto nusavinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius