-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BaltCap“ parduoda Estijos skelbimų portalų valdytoją auto24

Didžiausio privataus kapitalo fondų valdytojo Baltijos šalyse „BaltCap“ valdomas fondas „BaltCap Private Equity Fund II“ (BPEF II) pasirašė sutartį dėl didžiausią Estijos automobilių skelbimų portalą auto24.ee valdančios įmonės pardavimo bendrovei „Baltic Classifieds Group“. Sandorį tikimasi užbaigti gavus atitinkamos konkurenciją prižiūrinčios institucijos leidimą. Sandorio vertė neskelbiama, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Auto24 valdo automobilių pardavėjus ir pirkėjus suvedančią platforma Estijoje auto24.ee bei taip pat valdo bendro pobūdžio skelbimų portalą kuldnebors.ee.

Įsigijimas diversifikuos „Baltic Classifieds Group“ valdomų interneto portalų portfelį. Tai bus pirmasis „Baltic Classifieds Group“ įsigijimas po to, kai šią portalus Baltijos šalyse valdančią grupę šių metų liepą įsigijo „Apax Partners“ konsultuojami fondai.

„BaltCap“ ir auto24.ee portalą valdančios įmonės vadovai bendrovę įsigijo iš Suomijos „Sanoma Media Finland“ 2017 metais.

„Noriu padėkoti auto24 vadovams už jų profesionalumą ir atsidavimą. Buvo puiku prisidėti prie verslo plėtros ir aš linkiu komandai visa ko geriausio ateityje. Taip pat norėčiau atskirai paminėti vietos pensijų fondų vaidmenį – jie investavo į BPEF II, o „LHV Varahaldus“ taip pat ir skolino įmonei. Tai puikus pavyzdys, rodantis, kaip pensijų fondai gali prisidėti investuojant į savo šalies ekonomiką“, - sakė „BaltCap“ partneris Oliveris Kullmanas.

„Auto24 komanda sukūrė sėkmingą ir inovatyvią organizaciją, todėl mes nekantraujame pradėti dirbti kartu ir keistis unikalia patirtimi. Taip pat planuojame investuoti į auto24 ir didinti naudą pirkėjams bei pardavėjams, pasitelkdami „Apax“ sukauptas žinias“, - kalbėjo „Baltic Classifieds Group“ vadovas Justinas Šimkus.

Auto24 vadovas Margusas Tombergas pridūrė, kad tiek „Baltic Classifieds Group“, tiek „Apax Partners“ patirtis bei srities išmanymas leis susikurti daug papildomų galimybių portalams ir jų klientams.

„BaltCap“ sandorio patarėjai buvo „Superia Corporate Finance“, „Ellex Raidla“ bei KPMG. „Baltic Classifieds Group“ atstovavo „Simpson Thacher & Bartlett LLP“ ir „COBALT Legal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius