Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandėte pirkti „Ryanair“ bilietą už eurą? Greičiausiai savo duomenis patikėjote sukčiams 

„Facebook“ plinta nauja sukčiavimo scena – kompanija „Ryanair“ prisistatantys sukčiai neva dovanoja bilietus po eurą. Iš tiesų jie renka kortelės duomenis, o bilieto nusipirkti taip ir nepavyksta.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiek lietuviškai, tiek angliškai socialiniame tinkle „Facebook“ šeštadienį plito reklama, kad Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ gimtadienio proga parduoda bilietus vos po eurą.

Paspaudus ant nuorodos vartotojas yra nuvedamas į „Facebook“ puslapį „Ryanair Company“ (ne „Ryanair“), kuris yra ką tik sukurtas. Tuomet vartotojui iššoka žinutė nuo kompanijos, kur yra nuoroda į bilietus po eurą.

Sukčių puslapis
Sukčių puslapis

Paspaudus nuorodą, iššoka nesaugus www.flybooking-tickets.com portalas, kuriame ir siūloma įsigyti bilietus po eurą. Taip pat rodoma, kad pigių bilietų jau likę nedaug, tarkime, apie 300.

Netikra akcija
Netikra akcija

Šiame portale sukčiai jau prašo asmeninių duomenų, o labiausiai juos domina jūsų kortelės skaičiai.

15min skaitytojas Rolandas pasakojo, kad jo žmona susiviliojo pasiūlymu ir bandė įsigyti bilietus po eurą. Ji suvedė vienos kortelės duomenis, tačiau juos nuskaitęs portalas jokių bilietų taip ir neatsiuntė.

Tuomet moteris išbandė kitą bankinę kortelę, tačiau ir šįkart pirkimas buvo klaidingas.

Moteriai perkant ji krypties negalėjo rinktis – tą neva kompanija leis padaryti vėliau. Apie tai sužinojęs Rolandas iškart užblokavo abi korteles, kurių duomenis moteris jau spėjo pateikti sukčiams.

„Su tais surinktais duomenimis bet kuriuo metu gali bet kokią sumą nuskaityti nuo sąskaitos. Mano manymu, bus laukiama, kol aprims viskas, pasimirš ši istorija, ir bus vykdomi masiniai nurašymai nuo sąskaitų“, – dėstė Rolandas.

Pasiūlymu susižavėjo ir Rima – nuoroda ji netgi pasidalino su „Facebook“ draugais. Tačiau paspaudusi ją pati pamatė, kad reikia suvesti duomenis, ir suprato, kad tai yra apgavystė.

„Ryanair Company“ puslapis feisbuke yra sukurtas vos penktadienį, jį „mėgsta“ tik kelios dešimtys žmonių, todėl nesupainiokite jo su tikruoju.

Beje, sukčiai prisidengia ne tik „Ryanair“ vardu, bet siūlo bilietus po eurą ir kaip „Westjet“ ar „Norwegian“ atstovai. Apgaulės schema – analogiška.

„Ryanair“, kaip ir kitos aviakompanijos, ne kartą iškilus į viešumą sukčiavimo atvejams ragino klientus bilietus pirkti tik tiesiogiai iš jų svetainės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius