Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 26

Bankinėmis perlaidomis terorizuojama moteris nustebusi: niekaip negali užblokuoti gaunamų pinigų

Į neįprastą situaciją pateko 15min skaitytoja Lina (vardas pakeistas). Ji teigia nuo lapkričio reguliariai į savo SEB banko sąskaitą gaunanti įvairias sumas nuo pažįstamo vyro – jos kartais siekia ir šimtus eurų. Tačiau blogiausia – į perlaidos paskirtį įrašomos nemalonaus pobūdžio žinutės. Norėdami paprastu būdu išspręsti situaciją ji ir jos vaikinas kreipėsi į banką, tačiau sulaukė pasiūlymo susikurti naują sąskaitą. SEB nurodo, kad gaunamų perlaidų, jei nurodyta informacija teisinga ir legali, sustabdyti negali.
Pinigų perlaida
Pinigų perlaida / 123RF.com nuotr.

„Į mano SEB banko sąskaitą periodiškai pervedinėjami pinigai ne pagal mokėjimo paskirtį, per pavedimo paskirtį su manimi bando kontaktuoti žmogus. Kreipiausi į banką norėdama išspręsti šią problemą, grindžiau tuo, kad neturėsiu kaip paaiškinti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), iš kur gaunamos pajamos. Banko atstovo atsakymas toks: užsidaryti banko sąskaitą arba kreiptis į paslaugų teikėją asmeniškai, šiuo atveju „Revolut“, su prašymu blokuoti siuntėją“, – rašė Lina.

Su 15min bendravęs jos vaikinas teigė, kad siuntėjas jiems žinomas, tačiau iš jo jie jokių pinigų neprašo, bendrauti nenori, o minėtas perlaidų paskirties žinutes vertina kaip priekabiavimą.

„Asmeninės žinutės, vyras rašo moteriai. Priekabiavimas. Žinutės tokio pobūdžio kaip „Pasiilgau“, „Atleisk“, siūlo susitikti. Tai yra absurdas. Jie [bankas] matė tas žinutes, perskaitė ir teigia, kad vis tiek negali padėti“, – sakė pašnekovas.

Vyras teigė, kad gaunamos sumos yra labai įvairios – gali būti po eurą, o kartais siekia ir šimtus eurų. Perlaidos vykdomos periodiškai, ši situacija tęsiasi nuo lapkričio.

Dar daugiau – pora baiminasi, kad tokios perlaidos gali atkreipti ir institucijų dėmesį. Žiniasklaidoje ne kartą rašyta, kad įtartinos perlaidos peržiūrimos ir pačių bankų, o kadangi kartais tos sumos nėra simbolinės, taip pat gali atkreipti ir, pavyzdžiui, mokesčių inspekcijos dėmesį.

Net ir atsižvelgiant į tai, kad iš minėto asmens pora pinigų nelaukia ir nenori, nemalonus į perlaidos paskirties laukelį įrašytas žinučių turinys niekaip negali atitikti mokėjimo paskirties, argumentuoja vyriškis.

„Per mokėjimo paskirtį rašomos asmeninės žinutės. Kreipėmės į banką prašydami užkirsti tam kelią, nes pinigai ateina ne pagal paskirtį. Mes neturėsime ką paaiškinti mokesčių inspekcijai. Norėtume, kad jie mums paaiškintų – kodėl aš turiu uždaryti mokėjimo sąskaitą, jeigu mane pasiekia pinigai ne pagal mokėjimo paskirtį?“, – retoriškai klausė pašnekovas.

Jis teigė, kad pora kreipėsi ir į policiją, tačiau pareigūnai taip pat pasiūlė kreiptis į banką.

SEB tvirtina: blokuoti klientui įeinančių mokėjimų negali

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius