Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankininkystės ekspertai: DNB ir „Nordea“ veiklos sujungimas Baltijos šalyse galimas

Vieni susijungimų ir įsigijimų rinkos ir bankininkystės ekspertai logišku vadintų sprendimą DNB bankui perimti „Nordea“ veiklą Baltijos šalyse, kiti, pavyzdžiui, investicinės bankininkystės įmonės „Summa Advisers“ partneris Valerijus Judinas, mano, kad DNB ir „Nordea“ bankininkystės Baltijos šalyse sujungimo vykdant bendrą veiklą scenarijus nėra realus, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
„Nordea“ bankas
„Nordea“ bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Išskyrus SEB ir „Swedbank“, kitų Skandinavijos bankų operacijos Baltijos šalyse yra mažos ir nekoncentruotos. Išeitis jiems yra parduoti arba konsoliduoti“, – sako investicinės bankininkystės „M&A International Baltics“ partneris Šarūnas Skyrius, pasak kurio, kombinacijų gali būti įvairių.

Pasak Finansavimo sprendimų centro projektų vadovo Manto Valužio, DNB ir „Nordea“ sandoris – sumažėjus paslaugų teikėjų skaičiui – sumažintų konkurenciją rinkoje, tačiau dabartinės padėties rinkoje smarkiai nepakeistų.

Jo teigimu, panašu, kad „Nordea“ grupei regione nėra patrauklių perspektyvų ir galimybės priimtinomis sąlygomis atsiriekti didesnę tikslinės rinkos dalį:„Todėl, ko gero, apsispręsta, kad neverta veltis į aršią konkurencinę kovą siekiant padidinti nedidelį komerciškai patrauklių klientų skaičių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius