Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankas „Barclays“ atleidžia 3 700 darbuotojų

Bankas „Barclays“, paskelbęs 2012 m. rezultatus, pranešė apie planus naikinti 3 700 darbo vietų. „Bloomberg“ teigimu, taip tarptautinė bendrovė nori sumažinti savo veiklos sąnaudas ir išbristi iš nuostolių, kurie praėjusiai metais siekė 1,04 mlrd. svarų.
„Barclays“ logotipas
Bankas „Barclays“ žada atleisti 3 700 darbuotojų. / „Scanpix“ nuotr.

Per du dešimtmečius tai pirmi nuostolingi metai bendrovei. 2011 m. „Barclays“ pelnas siekė 3 mlrd. svarų. Pernai grynasis banko nuostolis siekė 307 mln. svarų. Daugiau nei milijardą svarų metų pabaigoje bankas turėjo atidėti dėl padidėjusio blogų paskolų portfelio.

„Mūsų tikslas yra peržiūrėti 75 verslo padalinius ir įvertinti ne tik jų pelningumą, bet ir strateginę reikšmę, įtaką bendrovės reputacijai. Iškeltus finansinius tikslus tikimės pasiekti iki 2015 m.“, – sakė „Barclays“ vadovas Antony Jenkinsas.

„Barclays“ tikslai iki 2015 metų sumažinti veiklos sąnaudas iki 16,5 mlrd. svarų. Tam šiais metais bus panaikinta 3 700 darbo vietų: 1 800 investicinės bankininkystės ir 1 900 Europos verslo ir asmeninės bankininkystės padaliniuose.

Banko atstovai teigia, kad nuo šiol pagrindinės veiklos krytis bus siejama su Jungtinės Karalystės, JAV ir Afrikos rinkomis. „Barclays“, veikdama Europoje, pernai patyrė 267 mln. svarų nuostolių, tad ši veikla bus peržiūrėta.

Taip pat bus mažinamos darbuotojams ir vadovams mokamos premijos. Šiuo metu vidutinė banko darbuotojo premija siekia 13 300 svarų. Investicinės bankininkystės padalinyje dirbančių specialistų metinių premijų suma sudaro 54 100 svarų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius