-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayer“ antrąjį ketvirtį fiksavo 2,3 mlrd. eurų nuostolius

Vokietijos farmacijos ir chemijos milžinė „Bayer“ antrąjį ketvirtį fiksavo didžiulius nuostolius, kadangi buvo priversta atidėti 3,5 mlrd. eurų galimoms išlaidoms, susijusioms su JAV nagrinėjama byla dėl herbicido „Roundup“.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės grynieji nuostoliai balandžio–birželio mėnesiais siekė 2,3 mlrd. eurų. Visgi tai yra geresnis rezultatas nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kai nuostoliai siekė 9,5 mlrd. eurų.

Nuo tada, kai „Bayer“ įsigijo „Roundup“ gamintoją „Monsanto“ 2018 metais, „Bayer“ priversta susidurti su ieškiniais, kuriuos pateikė produkto naudotojai, teigiantys, kad susirgo dėl „Roundup“ sudėtyje naudotos cheminės medžiagos glifosato.

Bendrovė atidėjo minėtą sumą, kai JAV teisėjas atmetė jos pasiūlymą išspręsti būsimus su „Roundup“ susijusius ieškinius, kuriems ji skyrė iki 2 mlrd. JAV dolerių.

Šiuo metu „Bayer“ yra pateikusi prašymą Aukščiausiajam teismui, kad jis peržiūrėtų žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo ieškovui ieškovui Edwinui Hardemanui skirta 25 mln. JAV dolerių kompensacija.

Jei Aukščiausiasis Teismas priims „Bayer“ nepalankų sprendimą, grupė planuoja „suaktyvinti savo reikalavimų administravimo programą“, tam skirdama papildomą 4,5 mlrd. JAV dolerių sumą.

Be teisinių klausimų, bendrovė teigė, kad jos pardavimai išaugo visame pasaulyje ir tikisi, kad teigiamas pagreitis tęsis.

„Bayer“ padidino savo pardavimo tikslus visiems metams iki 43 mlrd. eurų, palyginti su 41 mlrd. eurų anksčiau prognozuota suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius