-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC planuoja plėsti savo paslaugą „iPlayer“ ir stiprinti pozicijas vidaus rinkoje

Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas „The British Broadcasting Corporation“ (BBC) ketvirtadienį paskelbė ketinantis plėsti savo internetinės televizijos paslaugą „iPlayer“, mėgindamas stiprinti pozicijas vidaus rinkoje prieš konkurentes „Netflix“ ir „Amazon“.
BBC būstinė Londone
BBC būstinė Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

BBC informavo Didžiosios Britanijos ryšių rinkos reguliavimo tarnybą „Ofcom“ apie savo planus pasiūlyti daugiau serialų ir išlaikyti programas prieinamas ne mažiau kaip metus po to, kai jos buvo pirmą kartą parodytos – šiuo metu programos saugykloje saugomos apie vieną mėnesį.

Be to, teikdamas minėtą paslaugą, kuri yra prieinama tik šalies gyventojams, transliuotojas ketina rodyti daugiau medžiagos iš savo didžiulių archyvų.

„Auditorijos lūkesčiai labai pasikeitė – šiuolaikiniai žiūrovai pratę turėti galimybę žiūrėti tai, ką jie nori ir kur nori, ir todėl jie tikisi daug daugiau iš BBC „iPlayer “, – pareiškė BBC turinio direktorė Charlotte Moore.

„Žiniasklaidos peizažas sparčiai kinta, ir pasaulinės žiniasklaidos milžinės dominuoja vis stipriau“, – pridūrė ji, ragindama „Ofcom“ „nedelsti apsvarstant pateiktus planus“.

BBC ir kitas britų transliuotojas ITV vasario mėnesį paskelbė ketinantys pradėti teikti internetinės televizijos paslaugą „BritBox“, kuria sieks pasipriešinti labai stipriai interneto milžinių konkurencijai. Paslaugą tikimasi pradėti teikti jau antroje 2019 metų pusėje.

„iPlayer“ paslauga yra finansuojama licencijos mokesčio, kurį moka visi televizorių savininkai Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius