Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be LEZ tinklo Lietuva prarado 2,5 mlrd. eurų

Jei Lietuvos valdžia dar 2006-2008 metais, kaip planuota, būtų sukūrusi efektyviai veikiantį laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) tinklą, šiandien šios pramoninės teritorijos šalies ūkiui sukurtų bent 10 proc. BVP, arba 3,7 mlrd. eurų dydžio naudą, teigia rugpjūtį įkurtos LEZ asociacijos pirmininkas.
„DPD Lietuva“ terminalo statybų pradžios renginys
„DPD Lietuva“ terminalo statybų pradžios renginys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Verslo žinios“ rašo, kad anot Eimanto Kiudulo, šiuo metu Lietuva galynėjasi su prarastu laiku, o ar jį pavyks įveikti, klausimas lieka atviras. Dviejose LEZ senbuvėse – Klaipėdoje bei Kaune – ir tik pastaraisiais metais pradėjusiose veikti keturiose rinkos naujokėse – Kėdainiuose, Šiauliuose, Marijampolėje ir Panevėžyje – šiuo metu tesukuriama apie 3 proc. šalies BVP. Prarasta nauda skaičiuojama maždaug 2,5 mlrd. eurų.

„Lenkai nuo pat pradžių pabrėžė užsienio investicijų svarbą, o mūsų vyriausybės to iki krizės faktiškai nedarė. 2020 metais baigsis ES parama, todėl šį likusį laikotarpį Europos pinigai turėtų būti nukreipiami pritraukiant investicijų ir skatinant vietos verslą, kad po penkerių metų neatsidurtume gilioje biudžetinėje duobėje“, – teigė E.Kiudulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius