-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Belgijos bendrovė nori milijono eurų, kad pakeistų skrydžių laiką Lietuvai pirmininkaujant ES

Belgijos oro bendrovė „Brussels Airlines“ iš kitąmet Europos Sąjungai pirmininkausiančios Lietuvos nori milijono eurų, kad pakeistų skrydžių laiką.
Belgijos oro bendrovė „Brussels Airlines“
Belgijos oro bendrovė „Brussels Airlines“ / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, bendrovė milijono eurų norėtų kaip garantijos, kad nepatirs nuostolių, jei skrydžiai nebūtų pelningi ir lėktuvuose nebūtų užimta bent 85 proc. vietų.

Sutarę su Lietuvos atstovais Belgijos aviatoriai pakeistų kartą per dieną vykdomo skrydžio laiką į Lietuvai patogesnį. Pasak dienraščio, tokie reikalavimai nėra naujovė: ne viena valstybė pirmininkavimo metu mokėjo kompensaciją oro bendrovėms už galbūt nepelningus reisus.

„Jaučiamas aviakompanijos „Brussels Airlines“ spaudimas – jūs pirmininkausite, jums ir reikia. Milijonas eurų už skrydžio laiko keitimą yra per daug. Jeigu tokia suma būtų už du skrydžius kasdien, tuomet būtų galima derėtis“, – dienraštis cituoja Užsienio reikalų ministerijos Pirmininkavimo ES Tarybai departamento direktorių Remigijų Motuzą.

„Brussels Airlines“ į Vilnių iš Briuselio skraidina kasdien, išskyrus šeštadienius. Lėktuvas, atskridęs iš Belgijos, leidžiasi popietę ir vos po pusvalandžio skrenda atgal. Pirmininkavimo metu Lietuvai būtų patogiau, kad orlaivis į Vilnių atskristų pavakarę, o vakare išskristų atgal. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius