-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Belorus“ darbuotojai užtarimo ieško prezidentūroje – įteikė peticiją

Spaudai išplatintame pranešime rašoma, kad šiandien prezidentui buvo įteikta Druskininkuose veikiančios neįgaliems vaikams iš Baltarusijos gydymo ir reabilitacijos paslaugas teikiančios VšĮ sanatorija „Belorus“ darbuotojų peticija, kurią pasirašė 371 sanatorijos darbuotojas.
„Belorus“ sanatorijos darbuotojų mitingas
„Belorus“ sanatorijos darbuotojų mitingas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„VšĮ sanatorija „Belorus“ darbuotojai siekia įrodyti, kad jokių ES sankcijų nei įstaigos steigėjui, nei pačiai įstaigai, nei jos vadovui nėra taikomos, o iki tol prašo Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos vetuoti praėjusią savaitę LR Seime priimto Užimtumo įstatymo su jį lydinčiais teisės aktais pakeitimus, kurie įstaigos darbuotojus paliko be socialinių garantijų“, – rašoma pranešime.

„Peticijoje nurodoma darbuotojų šeimos narių skaičius tam, kad Prezidentas galėtų įsivaizduoti, kokį skaičių druskininkiečių skaudžiai palies dabartinė situacija“, – dėstoma toliau.

„Prašome realiais ir operatyviais savo sprendimais, o ne deklaracijomis parodyti, kad iš tikrųjų nuoširdžiai rūpinatės visais Lietuvos piliečiais vienodai, kad esate vienodai teisingi visiems dirbantiems Lietuvos žmonėms, mokantiems mokesčius Lietuvos valstybei, ir kad prioritetu laikote regionines politikos plėtrą <...> prašome, kad sanatorijos darbuotojai kaip lygiateisiai Lietuvos piliečiai galėtų naudotis tomis pačiomis socialinėmis garantijoms karantino sąlygomis kaip ir visi kiti dirbantys ar prastovose esantys Lietuvos piliečiai“ – pranešime cituojama peticija.

Kaip informavo sanatorijos Darbo tarybos pirmininkas V.Šaruckij, sanatorija susidariusią situaciją siekia išspręsti teisiniu keliu. Pranešime pateikiamas jo komentaras: „Darbuotojai palaiko savo darbovietę, neketina išeiti. Dviejų mėnesių išeitinė pašalpa ir bedarbio statusas Užimtumo tarnyboje – tokia perspektyva mūsų netenkina. Esame sąžininga, ne pelno siekianti gydymo bei reabilitacijos įstaiga. Noriu pabrėžti, kad šioje situacijoje labiausiai nukenčia ne kas kitas, o paprasti Baltarusijos žmonės, šeimos, auginančios itin sunkią negalią turinčius vaikus, kurie gydymo Druskininkuose laukia metus ir daugiau. Kurorte turime pavyzdžių, kai darbdaviai atleidžia darbuotojus, o mūsų atveju tai padaryti mus ragina valstybė, nesukurdama jokio stabilumo.“

Jis dar kartą pabrėžė, kad to pačio steigėjo analogiška įstaiga Latvijoje veikia be jokių apribojimų.

„Kaimyninės šalies įtaigos tinklapyje aiškiai nurodyta, kad ji priklauso Baltarusijos prezidento administracijai – tai gali pamatyti kiekvienas, užsukęs į oficialų įstaigos tinklapį“, – sakė V.Šaruckij.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius