Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bendram darbui Tauragėje susitelkė ekonomistė ir profesionali virtuvės šefė

Tauragėje, kiek atokiau nuo miesto centro, ten pat, kur įsikūrusi „Iksfera“, duris atvėrė jaukus nedidelis šeimos restoranėlis, kuris tauragiškius ir miesto svečius kvies ne tik kavos ar pietų, bet ir pusryčių. Pusryčiams profesionali virtuvės šefė gamins karštą patiekalą ir užkandį.
Reda Bajorinienė (dešinėje) į savo šeimos restoranėlį dirbti pasikvietė profesionalią virtuvės šefę Jolantą Sabinskaitę
Reda Bajorinienė (dešinėje) į savo šeimos restoranėlį dirbti pasikvietė profesionalią virtuvės šefę Jolantą Sabinskaitę / Renaldo Malycho nuotr.

Nors restoranėlio savininkė Reda Bajorinienė – ekonomistė, įkurti nedidelį šeimos restoranėlį buvo jos sena svajonė. Anot jos, į šį verslą įsijungė visa šeima. Dirbti virtuvėje Reda pasikvietė profesionalią virtuvės šefę – pusseserę Jolantą Sabinskaitę iš Jonavos. Jolanta turi daugiau nei dvidešimties metų darbo patirties restoranų versle – yra dirbusi Lietuvos sostinėje, šešerius metus – Anglijoje. Maisto gamybos paslapčių Jolantai teko laimė pasisemti ir iš garsių virtuvės šefų Jamie Oliverio, Tomo Aikenso bei kitų.

„Įkurdama restoranėlį norėjau ko nors kitokio, ko iki šiol Tauragėje nebuvo. Tačiau pradėti verslą buvo nelengva, nes viskas nauja, viskas nuo pradžių, tačiau tikimės ramiai įsivažiuoti“, – atskleidė naują veiklos kryptį pasirinkusi Reda.

Verslininkė sakė, kad restoranėlio „Bistronomija“ kredo – sveika, įdomi sezoninė virtuvė, orientuota į kliento skonį ir pageidavimus, bei jauki namų atmosfera.

Nedideliame, 35 kv. metrų ploto šeimos restoranėlyje vienu metu pavalgyti galės 20–25 žmonės. Restoranėlis darbo dienomis dirbs nuo 8.30 iki 18 valandos. Šeštadieniais pietų meniu nebus, tačiau karštų pusryčių bus galima paskanauti iki pat darbo pabaigos – 14 valandos. Sekmadieniais restoranėlis nedirbs. Pietauti lankytojai kviečiami nuo 11.30 iki 14 val., o pusryčiauti – nuo 9 iki 10 val. Pietums, anot Redos, bus galima rinktis iš keleto patiekalų – bus sriuba, karštas patiekalas ir salotos. Taip pat bus galima pasimėgauti įvairiais užkandžiais ir desertais. Pusryčiams virėja gamins karštą patiekalą ir užkandį.

Pirmąją restoranėlio darbo dieną, antradienį, buvo siūloma trinta pomidorų sriuba su pelėsiniu sūriu ir kišas (pikantiškas kepinys traškia plutele) su vištiena ir brokoliais, svečiai vaišinami naminiu tortu. Restoranėlyje bus galima užsisakyti netradicinį vakarėlį, pasisėdėjimą, verslo pusryčius. Ateityje planuojama gaminti vieno kąsnio sumuštinius, kepti pyragus išsinešti.

Žurnalistų paklausta apie kainas, verslininkė atviravo, kad į pigiausią ir skubantį klientą nesiorientuos. Tiems, kam vis tiek labai smalsu sužinoti patiekalų kainas, keletą atskleisime. Juoda kava – 1,50 euro, maždaug tiek pat kainuos ir sriuba. O, pavyzdžiui, kiaulienos sprandinės patiekalas su grūstomis bulvėmis ir keptomis daržovėmis kainavo 4 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius