-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 21

Bendrovė, kur būti šešėliu – skatinama, o problemų turintiems darbuotojams skirti devynių kolegų pečiai

Dalis Vilniuje įsikūrusio „Telia Global Services Lithuania“ kompetencijų centro darbuotojų kas ketvirtį savaitei „sėdasi“ ant dviejų kėdžių – dirba ne tik savo darbą, tačiau ir intensyviai stebi kolegas. Darbovietė tuo labai patenkinta – tokia taktika, leidžianti darbuotojams pereiti į kitas pareigas, galiausiai sutaupo laiko ieškant naujų žmonių. Tarpusavio bendravimo modeliai kompanijoje tuo neapsiriboja – čia įvesta ir dar viena mūsų šalyje netradicinė iniciatyva.
MicrosoftTeams-image (29)
„Telia Global Services Lithuania“

15min Verslo skyrius tęsia straipsnių ciklą „Ar norėtumėte taip dirbti?“ apie įdomias įmones, kurios taiko neįprastas vadybines strategijas ar praktikas.

Šiame cikle aprašome tiek bendroves, sugalvojusias darbuotojams Lietuvoje mažai girdėtų naudų, tiek kompanijas, kuriose bandoma atsisakyti hierarchijos, o svarbiausius sprendimus priima iš darbuotojų sudaryti komitetai. Kiekvieno straipsnio pabaigoje savo verdiktą, kokie šios naujovės trūkumai ir privalumai pateiks ir ekspertas.

Naujausia ciklo įmonė – „Telia Global Services Lithuania“, taikanti dvi „minkštąsias“ praktikas, kurios leidžia darbuotojams ne tik geriau jaustis, bet ir kilti karjeros laiptais – „šešėliavimą“ ir „pirmosios psichologinės pagalbos“ inciatyvą.

Norintiems augti pirma siūlo pabūti kito darbuotojo šešėliu

Nors Lietuvoje geriau žinoma kita švediškosios „Telia Company“ antrinė įmonė „Telia Lietuva“, tiesiogiai teikianti gyventojams ir verslui telekomunikacijų paslaugas, Vilniuje įsikūrusi „Telia Global Services Lithuania“ rūpinasi, kad tinkamai funkcionuotų visos grupės narės. Čia dirba 904 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius